lördag 9 maj 2009

Moderat EU-drag i stan idag....


Foto: Mary Jensen

- Jag ler om du lovar att rösta i EU-valet... Deal?
- Ja OK Fredrik, jag lovar...Moderaterna hade håll i gång på stan idag med flera olika aktiviteter. Det var framförallt EU-upptakten på Norrmalmstorg i Stockholm som intresserade mig. Det är något visst med den typen av samling inför ett arbete man har framför sig. Spelar ingen roll vad det handlar om egentligen men valrörelser har en särskild puls som är svårt att vara utan när man en gång varit med om den. Så är det bara.

Det var lite tveksamt med vädret idag, skulle det spricka upp eller helt enkelt börja regna. Paraplyet var med för säkerhets skull. Precis när Fredrik Reinfeldt skulle börja tala skingrades molnen och solen kom fram. Det är inte första gången det sker vid den här typen av moderatevenemang. Vill man kan man ta det som ett positivt tecken. Jag tror jag gör det.

Statsministern talade om EU och Sveriges kommande ordförandeskap där. Han talade om vikten av öppenhet och samverkan mellan EU-länderna. Inte minst när det gäller klimatet. Vi ska inte stoppa bilarna vi ska minska avgaserna sa han bland annat. På Brännpunkt kan ni läsa mer om vad han sa inför en rejäl samling intresserade Stockholmare och aktiva moderater.Foto: Kim Skerving

En av dagens händelser var förstås att presentera toppkandidaterna till EU. Gunnar Hökmark, Anna Ibrisagic, Christofer Fjellner, Susanna Haby blev utfrågade om sitt kommande arbete av Sofia Arkelsten. Läs mer om dem på respektive hemsidor. Ett kompetent och mångfaldigt gäng, verkligen. Man blir imponerad av dem alla. En annan person som imponerar djupt på mig är Anna Maria Corazza Bildt, med sin härligt osvenskt spontana värme kom hon vinkande in som en vind på scenen och talade om mat - vi måste ha riktig mat och inte hålla på och fuska med den säger hon. Det kan man verkligen hålla med om, det är en viktig fråga för oss alla oavsett var vi lever. Anna Maria bedriver en livfull personkampanj för sin kandidatur även hon.Foto: Mary Jensen

Hökmark är ständigt på språng under sin valkampanj...Foto: Mary Jensen

Och se här springer han snart ur bilden... Norrmalmstorg var inte enda stället idag, han berättar mer om det på sin blogg. Förbundsstämma med Stockholms Länsmoderaterna, Kulturhuset, Kungsör en sväng, moderat förbundsstämma i Västmanland och så åter Stockholm för att träffa unga moderater som har kampanjkonferens. Och så en debtt med de andra partierna också. Häng med där den som orkar.

Foto: Kim Skerving
Tillställningen på Norrmalmstorg avslutades med en utfrågning av ministrarna Bildt, Ask och statsminister Reinfeldt. Sen fortsatte de på andra ställen. Beatrice Ask vill ha en bättre samverkan mellan poliskårerna inom EU för att få bättre koll på den internationella brottsligheten. Carl Bildt vill stärka allas roller - EUs roll i världen är viktig menar han. Statsministern lovar att han läst på inför det kommande ordförandeskapet.
Som alltid vid såna här möten så träffar man på trevliga människor. Österåkerskollegan Michaela Fletcher Sjöman var där, Erica Lejonros var där. Hon var förresten gullig och gav mig en rejäl bunt med fröpåsar som jag ska delas ut i brevlådorna tillsammans med inbjudan till EU-seminarium med Gunnar Hökmark i Åkersberga nästa vecka.
Jag kommer nog att fundera när jag går förbi i sommar och undra om det är moderatblommor som växer i trädgårdarna. Kul idé. Bättre i Österskär än på Norrmalmstorg också, mer troligt att de gror i jord än i asfalt.
Sen träffade jag på min vän Per Hagwall från Bromma också. Det var jättekul. Bertilsson träffade jag ej men fann hans kommentarer från dagen på twitter.
Nu börjar som sagt kampanjen för EU-valet på allvar. Jag är som begripligt mest intresserad av moderaternas kampanj rent praktiskt. Per Schlingmann är övervalledare och skriver en egen blogg om det som händer under den pågående perioden fram till EU-valet.
Det finns en kampanjlåt också förstås. Ladda ner den här.
PS. Hörde också att Catharina Elmsäter Svärd blivit förbundsordförande i Moderaterna i Stockholms Län. Riktigt kul Hon är rejält kompetent. Läs mer här.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tjenna "Mary" jag är imponerad av dina bedrifter, kanke ses vi den dag för att argumentera politik lr bara prata o tjöta / Madde :o)

Anonym sa...

Det som händer idag har en historisk förklaring.

Om du vill förstå vad som händer i världen idag, se filmen:

The Money Masters - How International Bankers Gained Control of America

http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936

Det är väldigt lätt att dubbelkolla alla fakta historiskt, om man bara tittar efter det.

Bo sa...

På tal om valkampanj,

Blev uppmärksammad på att din kandidat Hökmark är FÖR Ipred, jag är inte förvånad om så är fallet.
Även Fjellner är för?
En röst på Moderaterna? Nej du.

http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_2833117.svd