fredag 15 maj 2009

Nu får vi ta och reda ut det här säger Lena Ek...

AB


Det blir allt mer uppenbart att vi tanter får träda in och ta itu med saker och ting nu.

"Det kan ibland vara väldigt bra med en medelålders tant som är jurist när det gäller att reda ut de här frågorna. " säger Lena Ek till SvD. Det handlar om att universitet stängt av studenter på grund av propåer från privata bolag om att fildelning pågått. Nu lämnar hon in en JO-anmälan. Det är bra. Att studenterna inte ska bryta avtal och bestämmelser är en sak, och när det gäller IP-nummer så har vi lärt att det inte går att säga vem som satt bakom tangentbordet så det är inte en bra metod att använda.

Jag skrev om det här igår och menade att just privata bolag inte ska kunna påverka vem som ska ha internetaccess eller inte. Internet är bra mycket större än illegal fildelning,

Så bravo Lena Ek, välkommen in i matchen, här finns en och annan tant.

, , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om du säger att "universitet stängt av studenter" så betyder det att studenterna misst sin studieplats. Såvitt jag vet är det något helt annat än vad som faktiskt skett.

Såvitt jag vet har studenter som brutit mot användningsavtalet för internet i sina studentlägenheter fått internet i sina studentlägenheter avstängt. Det är något helt annat än om universitet skulle ha stängt av studenten.

Det är faktiskt också något helt annat än den franska lag som nyligen stiftats. Inget hindrar de här studenterna att använda internet via andra providers.

Sedan vet jag inte om det var rätt eller fel att stänga av de här förbindelserna, men om vi ska prata om det så ska vi veta vad vi pratar om.

Mary X Jensen sa...

Nu ska vi nog försöka förstå vilket sammanang vi befinner oss i Rasmus. Detta handlar oma tt stänga av studneter från internetkontot de har på universitet.

Det du talar om hör hemma i ett annat kontext. Bara så att vi vet vad vi pratar om här.