fredag 22 maj 2009

Så ska en valrörelse dras - bravo muf

Moderata Ungdomsförbundet har en livfull kampanjblogg. Så ska det se ut.

Kolla in här

5 kommentarer:

Anonym sa...

Livlig må så vara, men hemsk ur användbarhetssynpunkt. Bilder som länkar överallt, vilka inte ger en gnutta feedback till användaren. Text som bilder. Frames som gör att det inte går att länka till sidan, som förövrigt tycker det är en smart idé med ö i domännamnet, osv. Nädu, det är ett riktigt praktexempel på hur man inte bör göra.

Det var bara ett halvår sedan MUF:s moderorganisation (tillsammans med resten av regeringen) lade ner Verva...

Mary X Jensen sa...

Det finns säkert ett och annat "breakdown" att ha synpunkter på. Men sidan lever och det är baske mig det viktigaste av allt. IMHO

Anonym sa...

ö i domännamnet fungerar väl allra bäst i just nationella rörelser som denna. Möjligen skulle man som länkare använda punycode?

Annars är sidan mest komisk, med slagord som "internationell solidaritet" i grälla färger (samma skapare som makthavare.se?) som gör den inblandade texten oläsbar även om den inte går att läsa. Helt och hållet en plats för de närmast sörjande, och inte en plattform utåt.

Anonym sa...

Problemet med punycode idag är att flertalet webbläsare visar den faktiska punycoden och inte dess unicodeöversättning vilket gör att en användare som vill tipsa sin kompis då inte säger åt honom eller henne att gå in på rösta09.se utan på xn--rsta09-wxa.se varvid användaren inte får något vettig vetskap om vart länken leder.

Med det inte sagt att punycodeadresser är fel. Så fort tillverkare börjar visa dess unicodeöversättning kommer vi in i ett annat stadie. Man kan också tänka sig att rösta09.se skulle peka mot rosta09.se

Mary: Jag är inte helt övertygad om att det faktiskt är helt säkert att det viktigaste är att sidan lever. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att det tom kan vara kontraproduktivt ibland. Nu vill jag inte slå på allt för stora växlar om just denna sida, men jag är inte helt övertygad om dess positiva effekt.

Mary X Jensen sa...

Som tur är så är vi olika. Därför är internet så fantastiskt, det finns för alla liksom. Jag ser den här sidan som lite MTV-stuk för ungdomar och får en känsla av att man som muffare gärna går in och kollar om det hänt nåt nytt.

Jag bygger mina åsikter på att jag utbildat mig på Multimedia:Pedagogik-Tekniklinjen. Det betyder inte alls att jag har rätt, men att jag har lite koll i alla fall ;-) på användargränssnitt och sån´t alltså.

Jag tror att man ska fundera över målgruppen, där tror jag att den funkar. Men jag kan ha fel. Medger det. Men låt oss inte hamna i dispyt kring detta gå och rösta i stället.