torsdag 4 juni 2009

Fler som röstar moderat i EU-valet...

Som bekant så är jag rätt så mycket emot de integritetsinkräktande lagar som våra politiker stiftat under det senaste året. Så mycket emot och så mycket kritisk att många säger att jag borde rösta på Piratpartiet i stället. Det ifrågasätts hur jag kan vara moderat osv osv...

Med en dåres envishet har jag förklarat att politik är ett helhetsåtagande. Det duger inte att hoppa av på grund av en fråga, den må vara viktig. Jag röstar på Gunnar Hökmark för att jag är säker på att han kan göra skillnad framöver, han har det där som behövs i Europa. Erfarenhet, kontakter, pondus... och är dessutom årsbarn med mig. Jag känner att vi behövs. Pär Hagwall har liksom jag haft starka åsikter om integritetskränkningarna men röstar även han på Gunnar Hökmark.

Till min glädje så har Sofia också bestämt sig för att trots allt rösta moderat och då på Fjellner. Men det kunde lika gärna blivit Hökmark säger hon och påpekar liksom jag själv att det krävs lite insatser från allianspartierna i integritetsfrågan om det ska bli självklart stöd i fortsättningen.

Även Johan Norberg ger Fjellner sitt stöd och Mattias har också bestämt sig. Det gör också min blogg- och listkompis Johan Ingerö, röstar moderat alltså.

Gunnar har idag chattat på Expressen - läs den så förstår ni vad jag menar. Han har bredd och djup. Det behövs när man ska tampas i ett EU-parlament med många olika frågor och det gälelr att inte se Sverige som rikslikare. Mona Sahlin står och säger i SvD att lika lön ska gälla var man än arbetar. OK Mona säger jag, i vissa länder kostar en korv med bröd 2:50 i Sverige kostar den 15:00 (om du inte går till IKEA där det tillhör femkronorssortimentet). Vad jag menar är att kostnadslägena är olika i olika länder så det kanske inte går att jämföra rätt över och förenkla som du gör. Vad säger kvinnan utbrister Magnus Andersson:

"Frågan är vad det innebär. Idag ligger medellönen i de baltiska länderna på 4000 - 6000 kronor i månaden. I Sverige är motsvarande siffra ungefär 25 000 kronor. Frågan är vad Mona Sahlin då menar. Vill hon höja lönerna i Baltikum med 20 000 i månaden över en natt? Är hon så dum att hon inte fattar att det skulle skapa en massarbetslöshet av sällan skådat slag?

Marita Ulvskog använder uttryck som människohandel när utländska arbetare kommer hit och jobbar för ungefär samma lön som många svenskar har. Mona Sahlin drar till med lika lön var man än jobbar. Jösses. Här litar jag allt mer på Anders Borg och Fredrik Reinfeldt faktiskt.

Enligt forskarna så bestämmer sig 44% i sista stund vem de ska rösta på i EU-valet. Om man tänker på att det är så många direktiv som tas i EU som påverkar oss både direkt och indirekt så borde man se till att hasa sig ur soffan och rösta. Enligt min mening på ett parti som kan och har förmåga att påverka.

Rösta på en man med lite självdistans , stor kunskap, ett frihetligt sinne, livserfarenhet och ett gediget politiskt kunnande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

11 kommentarer:

Filip sa...

Om du känner att det är rätt ska du givetvis rösta på Gunnar Hökmark.

För mig är det helt uteslutet att rösta på en politiker som arbetar hårt för att avskaffa grundläggande demokratiska rättigheter som personlig integritet, brevhemlighet, rättssäkerhet och yttrandefrihet. Gunnar Hökmark är ju utan tvekan en sådan politiker.

Det må vara ett fåtal frågor - men för mig och många andra är de så grundläggande att de överskuggar i princip allt annat.

Mary X Jensen sa...

Det där är inte rätt. Det är främst rikspolitikerna som ska ha på käften för det. Gunnar Hökmark arbetade hårt i EU.parlamentet för att få till en portalparagraf mot möjligheten att stänga av folk från internet.

kvade sa...

Det är Gunnars parti som drivit igenom FRA ipred en sådan person skulle jag aldrig rösta på

Jerker Montelius sa...

Men Mary?

Det har är andra blogginlägget där du drar upp att Gunnar Hökmark är född samma år som du. Är det det starkaste argumentet du kan tänka på när du skall motivera vilken kandidat du vill kryssa?

Fjellner har jag inga problem med. Han har väl om någon visat sig ha en egen röst i parlamentet. Synd bara att han tillhör ett parti sin på hemmaplan har infört FRA, IPRED, ACTA, Teledatalagring o.s.v.

Motvarnet - sökmotorvänlig gratis länkkatalog sa...

Hej!

Vi håller för nuvarande på att bygga upp den gamla bloggkatalogen http://www.motvarnet.se igen då tidigare ägare övergav projektet.

Katalogen har fortfarande över 22.000 aktiva inlänkar och rankar väldigt bra i sökmotorerna och ger såväl bättre placering på Google och mer trafik/besökare till de sidor som finns i katalogen då den fortfarande besöks frekvent genom alla inlänkarna.

Vi har nu börjat arbetet med att försöka återuppbygga framförallt indexet för politiska bloggar där ambitionen finns att bli den ledande katalogen igen.

Vi skulle uppskatta att ha din blogg i vårt index.

Listning i katalogen med tillbakalänk till oss ger.

Länk med 15st nyckelord till din förstasida.

5st extra djuplänkar tillbaka till valfria sidor på din blogg med nyckelord som du vill att din blogg rankar på hos Google.

Du lägger själv enkelt till din sida till vår katalog genom att klicka ”föreslå en länk”.

Med vänlig hälsning / http://www.motvarnet.se

Mary X Jensen sa...

Jerker - jag tycker att det där med ålder är lite kul bara... Du borde väl läsa in allt det andra jag skriver. Erfarenhet, kunskap osv osv. Jag stöttar Fjellner också men man har bra ett kryss. Pia Kinhult är också bra. Du bara retas med mig - jag vet det.


Jag ogillar det som hänt på hemmaplan men jag tror att det finns möjligheter till förändring framöver. Man bör betänka att frågan inte tidigare varit lika genomlyst som den är nu. Jag tror att det finns hopp. Det kommer en diskussion.

Kvade - det finns organisationer och det finns människor i dessa. Jag ser människorna. Jag gillar Gunnar Hökmark. OK?

Piratpartiet har en fråga som jag gillar. Men representanter som öppet säger att de ska ge sina arvoden till atackrörelsen. Hur bra är det på en skala.

Urban sa...

Håller med dig där Mary. Hökmark har erfarenhet och rutin.
Så pass stor rutin att han inte vill tala om vilken ersättning han får varje år från EU.
Och eftersom ersättningen kommer från EU behöver han heller inte göra det. Till skillnad från om han satt i riksdagen.
EU verkar verkligen för öppenhet.

Men han är i gott sällskap med S där får jag vill tillägga.

Mary X Jensen sa...

Det är så barnsligt att hålla på och prata om ersättningar och liknande. EU har sina regler och parlamentariekr ska inte behöva skämmas för det.

Att vara politiker är att vara tillgänglig 24 timmar om dygnet 365dagar per år. Det är inget tidsreglerat jobb ochh andlar int eom att vara på jobbet 40 timmar i veckan och går inte att jämföra med vanliga tidsreglerade jobb. Politiker ska ha bra betalt. IMHO.

Sen kanske det ska regleras och justeras och sätats in i etts törre sammanhang. Lägg det då påd en bogen i stället.

Anonym sa...

Du tvekar mellan moderaterna och piratpartiet. Det finns således hopp fortfarande. FRA ska rivas upp säger..och IPRED e inte en helt lysande idé anser du. Jag har röstat M sedan 1991 i alla riksdagsval, och FP i alla EU-val. Nu har jag bytt. JAg önskade jättemycket att M skulle få 36% o S 29 typ men det går inte att rösta på M med IPRED, Acta, FRA, telekom 2 3 o 4 ?? HOPIDOPI eller vad det heter de ska ha i Frankrike...

Jag vill absolut inte ha de rödgröna tillbaka till Makten men IPRED kommer göra att Alliansen förlorar valet 2010 också. EU-valet e kört.

Om du vill förstå varför vi kärnväljarmoderater nu lämnar M ska du överväga att läsa min förklaring till varför jag röstade Piratpåartiet i måndags. En liten varning, då du tvekar i valet kan det finnas en risk att PP blir ditt val istället när du får läsa och kanske förstå hela vidden av attacken mot friheten på internet.

http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/26/piratpartiet-har-en-plan-framtiden

Jörgen Frinell

Jerker Montelius sa...

> Jerker - jag tycker att det där med ålder är lite kul bara... Du borde väl läsa in allt det andra jag skriver. Erfarenhet, kunskap osv osv. Jag stöttar Fjellner också men man har bra ett kryss. Pia Kinhult är också bra. Du bara retas med mig - jag vet det.

Erfarenhet. Det köper jag. Två sejourer i EUP. Då vet man hur valserna går.
Kuskap. OK, men det är han inte ensam om.
Mitt mål är inte att retas utan att få till en debatt om vad som är de verkligt viktiga argumenten för att skicka någon till Bryssel.
Lyckas du argumentera för varför Gunnar Hökmark är bättre än t.ex Christian Engstöm så vinner du min röst och säkert många andras. Jag har inte svurit evig trohet och tvingats skriva på med blod för mitt parti. :-)

> Piratpartiet har en fråga som jag gillar. Men representanter som öppet säger att de ska ge sina arvoden till atackrörelsen. Hur bra är det på en skala.

Nja. Det är inget som jag skulle ge mina pengar till men citatet är taget ur en intervju där hon samtidigt säger att Fjellner är hennes förebild i parlamentet.
Ju mer höger en journalist är desto mer brukar den journalisten påpeka att PP är komunister och ju mer vänster journalisten är desto mer brukar man påpeka att Falkvinge minsan har varit med i MUF och är ultrahöger. Sedan så är det väl faktiskt Amelias egen ensak vad hon gör med sina pengar. Det är tillåtet att rösta på PP och samtidigt driva andra politiska frågor som HAX, Oscar Swartz, m.m. Jag tycker t.ex också att åldringsvården i Sundbyberg borde bli bättre. :-)

Mary X Jensen sa...

Jo det är hennes egen sak vad hon gör med sina pengar, självklart. Men hennes uttalande gör att hon trots att hon säkert är mycket duktig, påvisar en viss brist på mognad. Med åren blir man lite mer försiktig kanske. Jag har också varit 21 och har väl inte alltid koll på ändlägena nu heller.

Det är inget fel på Christian, men i det här sammanhanget anser jag att Gunnar H kan göra mer nytta.

Ja - åldringsvården i Sumpan är under all kritik.

Jagh ar int e gjort nå´t säger min gamling. Nej, det har han sannerligen inte.