torsdag 4 juni 2009

Hur är det med sanningen Ulvskog...

Socialdemokraternas Marita Ulvskog är bra på att dramatisera och använda starka ord på konstiga sätt. Hon kallade den borgerliga regeringens valseger för statskupp till exempel. Senast och nu inför EU-valet har hon börjat använda begreppet människohandel när det gäller människor som kommer och jobbar här. Hon har lätt för att ta till starka uttryck som att folk kommer att välla in i vårt land för att få socialbidrag och de kommer att välla in och knycka jobben från svensken och andra kommer att välla ut för att söka sjukvård utomlands så att vi får stänga svenska sjukhus. Ulvskog har problem med ändlägena enligt min syn. Kanske dags för henne att skriva av sig i en bok. Det gör alla andra.

Hon använde begreppet människohandel i en Agendadebatt med Gunnar Hökmark nyligen och försvarar sitt ställningstagande i en artikel på SvtOpinion. Men hur är det nu är VDn på Hyrlett som Marita Ulvskog klassade som människohandlare egentligen kopplad till socialdemokraterna? Enligt Politikerbloggen finns det såna indikationer. Företaget kanske inte bara går högerns ärenden som Ulvskog vill framhålla det som? Andreas Sjölander försöker försvara det hela genom att förringa HyrLetts VD till att bara vara praktikant och som sådan inte ha någon betydelse för socialdemokratin. Bra försök i alla fall. Men så dumma är vi inte. det går säkerligen att hitta kollektivanslutna moderater i LO också.

Gunnar Hökmark bemöter Ulvskog i en artikel på SvtOpinion och på sin blogg :

"Den svenska socialdemokratin vill tillsammans med Europasocialisterna riva upp den lagstiftning som gör det lätt och enkelt att arbeta i ett annat land, med regler som innebär att man får lön inom ramen för vad som gäller i värdlandet. Vad de vill ha istället är oklart, kanske krav på att man måste vara med i det lokala facket, kanske att fackliga organisationer ska godkänna löntagare från andra länder. Men genom att riva upp dagens lagstiftning river man också upp dagens möjligheter att söka sig jobb i ett annat land. "

Protektionism vill vi inte ha. Det känns främlingsfientligt av socialdemokraterna att ta upp frågan om fri arbetsrörlighet. Vi kanske också både vill och behöver åka utomlands för att arbeta. Sverige är ingen rikslikare för allt.

Nej, ett öppet Europa vill i alla fall jag ha eller som Gunnar Hökmark säger i sin artikel (ibid): "De som inte vill att skrämselpropaganda ska styra arbetsmarknadspolitik, som vill att Sverige och Europa ska vara öppet, gör klokt att inte rösta på dem som vill bygga nya hinder. Jag vill ha ett öppet Europa med tydliga regler om löner och förmåner där man arbetar."

(intressant)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är lite lågt.
Det är inom den socialdemokratiska gruppen som den här killen jobbar i.

Det är som att Hökmark ska ta ansvar för att berlusconi gärna beblandar sig med minderåriga flickor.

Men frågan är vad Hökmark vill ha istället för det system vi har idag. Det skulle vara intressant att veta. För det är väl inom kompetens han vill att man ska tävla med, inte lägsta lön.
För är det lönenivåerna han vill att man ska tävla med så kan jag arbeta istället för Hökmark i EU för halva lönen.
/Daniel A.

Allt om Alliansen sa...

Socialdemokrater skyr inga medel för att förvandla sin bleka tillvaro i maktlös opposition till ett arrogant och maktfullkomligt regeringsinnehav.

Hoppas att folk fattar att de rödgröna faktiskt vill återskapa Göran Perssons misslyckade politik!?

Protektionism är alltså Social- och Sverigedemokraternas melodi för ett fungerade EU? Snacka om bakåtsträvande bromsklossar!