tisdag 9 juni 2009

När akademiker grollar blir det tillspetsat...

Jag roas alltid av när akademiker sätter igång och tycker om andra på ett personligt plan. För det blir verkligen personligt och utan någon som helst pardon. - Den där kan inte bli professor, han kan inte ens stava säger man. Dessutom så uppger han falska uppgifter i sitt CV. Han har inte alls läst den och den kursen på dagtid utan på korrespondens. Liknande saker kommer fram om den andres tillkortakommanden. Vederbörande brukar slå tillbaka på liknande sätt. Ska han säga som inte alls har läst i Linköping utan i Norrköping osv osv.

Den här gången så är det Lars Gustafsson som tvålar till Jan Guillou ordentligt i Expressen. Det är lite lustigt för att jag själv har tidigare i FRA-debatten hänvisat till Jan Guillou såsom varande en hjälte i integritetssammanhang och hänvisat till IB-affären i den . Visst har jag blivit besviken på frihetskämpen när han har poppat upp som en försvarare av alla möjliga integritetskränkande lagar på sistone. Lars Gustasson är akademiker, hur det ärmed Jan Guillou vet jag faktiskt inte, men det kommer säkert fram.

Lars Gustafssons text läser ni här som i sin tur är ett svar på Jan Guillous text i Aftonbladet.

Läs båda texterna och njut lite grann. det är inte riktigt på allvar skulle jag tro. De vässar bara lite.

2 kommentarer:

Leif Nixon sa...

Fniss. När jag läste första meningen tänkte jag "Tycker om? Akademiker brukar banne mig inte tycka om *någon*." Sen såg jag att det ju var precis så du menade. På lagom långt avstånd brukar det kunna vara riktigt underhållande.

(Och de där norrköpingsmänniskorna måste man mycket riktigt vara försiktig med.)

jenku sa...

Jan Guillou förtjänar nog inte epitetet akademiker...han studerade visserligen juridik i två år, men det verkar också vara allt...