tisdag 9 juni 2009

Personkryssen...

Det är verkligen spännande med personkryssen. Marit Paulsen har slagit alla rekord. Hon har fler än någon annan just nu och blir nog svårslagen här. Just nu har hon 120509 personröster. Alf Svensson skräller också in vad det verkar och det stärker min tes om att erfarenhet har betydelse. Oavsett partiernas politiska korrekthet att sätta väldigt unga människor i fronten så säger väljarna sitt. Det är blandningen av olika erfarenheter och åldrar som är den verkliga finessen. Se på moderaternas Cristofer Fjellner, han är riktigt bra.

Hos moderaterna är det mer jämnt i toppen vad gäller personkryssen. Anna Maria Corazza Bildt ligger Gunnar i hasorna. Jag tycker att det är olyckligt. Det blev fel att dra bort Anna Maria från henns rättmätiga placering i provvalet. Hade hon fått stå kvar hade hennes personkampanj inte behövt vara så tuff. Hon har också har jag förstått fått stöd från dem som var förbannade på att hon blev nedpetad från listan.

På så sätt tycker jag att Gunnar Hökmark hamnade i skymundan för det blev en tävling internt som var helt onödig faktiskt. Säkerligen hade Gunnar fått fler kryss och på så sätt också en starkare position om Anna Maria fått vara kvar på listan som provvalet visade. Nu försvagas båda på grund av detta och därmed moderaterna också. Eftersom det blir fel fokus.

Anna Maria Corazza Bildt är till att gratulera för sin otroliga personkampanj, vilken energi och vilken personlig närvaro hon har. Vad hennes politik egentligen står för har jag inte fått riktigt koll på, men det ordnar sig säkert. Hon kan säkerligen öppna dörrar där det behövs med sin europeiska erfarenhet. Hon är helt enkelt riktigt cool.

En av mina närmaste vänner jobbar mycket initierat med telekom- och internetfrågor i Bryssel och i hela världen för den delen. Han påpekar att Gunnar är en av de starkaste personerna där i Bryssel, många andra länder talar om honom som viktig i alla sammanhang. Som min vän säger när det är "sakhearingar" som parlamentet anordnar så är det bara Gunnar som som syns till, ingen annan svensk parlamentariker. Gunnar Hökmark är en av de starka i Bryssel - det är han och Troutmann, Harbour och Mann.

Personligen tycker jag att det känns tryggt att veta detta. Dessutom är det viktigt att det kommer fram. I synnerhet som de moderata kandidaterna nästan försvann i vimlet den sista veckan före valet.

Det är svårt att bli profet i sitt eget land brukar det heta. Det är viktigt att det kommer fram hur respekterad Gunnar Hökmark är i sin roll inom EU. Det talas så sällan om såna saker. Man kan ha det i baktanken nu när det börjar talas om kandidaters olika företräden. Per Hagwall ger sin bild av valkampanjen och berättar att Gunnar fick ovationer på valvakan. Sjävl var jag inte där utan satt i vallokalen här i Österåker och räknade röster.

(SvD)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Per Hagwall sa...

"På så sätt tycker jag att Gunnar Hökmark hamnade i skymundan för det blev en tävling internt som var helt onödig faktiskt. Säkerligen hade Gunnar fått fler kryss och på så sätt också en starkare position om Anna Maria fått vara kvar på listan som provvalet visade. Nu försvagas båda på grund av detta och därmed moderaterna också. Eftersom det blir fel fokus."

Så sant. Jag kan f ö meddela att Gunnar fick de starkaste ovationerna av alla talare på valvakan på Münchenbryggeriet, rapport på bloggen.

Mary X Jensen sa...

Gunnar är en utmärkt politiker...

Anonym sa...

Tycker det är trist att någon från den här listan kom med till Bryssel... Gunnar däremot är ju en bra representant för Sverige, glad att han är en av dom som åker för M...