måndag 1 juni 2009

Partiledardebatt - sen blev det svart..

Agenda och partiledardebatt. Ungefär som vanligt. Det är samma frågor och samma svar egentligen. Det är inte så konstigt för hur kan det ändra sig på någon timma eller så när man talar om samma saker.


Mona Sahlin talar om låglönesamhället. Å andra sidan med en skattesänkning på 200 kronor blir behovet av 200 kronor i löneökning mindre, i synnerhet som mer än hälften av denna ökning går tillbaka till skattekistan. Nya sätt att tänka. Utvidgad kurs i Hej Matematik.


Igår tyckte jag att Fredrik Reinfeldt var bra, ja rent av bäst av de två fast det tycker jag i princip alltid. Tempot i debatten har ökat och det är bra. Förra gången de möttes hade de lika gärna kunnat stå i varsin studio och tala med en vägg. Fredrik Reinfeldt gjorde försök att få kontakt men Mona Sahlin ville inte ha den. Nu var det bättre. Frågorna och argumenten är desamma, för den som hört det några gånger blir det lite tjatigt. Man kan också tänka sig att alla inte är politiknördar och lyssnar på alla debatter. Men å andra sidan valfrågor är valfrågor.


Men det var dock med viss sorg jag hörde de båda tala om internet och piratpartiet. Enligt Mona Sahlin så berörde internetfrågorna och integriteten bara de unga! Va? Integritetsfrågorna berör bara de unga? Uppenbarligen är även hon fast i frågan om att de unga bara villl slippa undan fildelningskontroll. Men ursäkta, det handlar nu inte bara om det. Har hon inte fattat det alls? Nåväl man får inte begära för mycket.

Statsministern å sin sida svarade att det är svårt att nå de unga och att man vill nå dem. Jag kommenterar inte mer om detta. Men jag tycker förstås. Kontentan är att ingen av dem förstått och att viljan att öppna upp för argumentation utifrån inte är aktuell.

Sen blev det svart här. Elstopp. Grannarna tittade ut och kollade, vi konstaterade att vi alla hade det helt svart. Gick och lade mig och har nu sovit gott och är pigg. Alltid nå´t. För veckan som kommer behövs det kraft, till valkampanjande och maskrosorna i trädgården.

Mona Sahlin kallar Fredrik Reinfeldt för desperat, det tycks vara det nya eftersom det upprepades flera gånger. Så kan han väl knappast uppfattas. Tycker att han är lugn som en filbunke för det mesta...

(AB) (SvD)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Rickard sa...

Mona var alltså crap, för hon dissade de unga.

Führer Fredrik var inte lika crap, för han är i dina ögon bättre.

Om du nu har nätets bästa för ögonen vore det klädsamt med lite självrannsakan.

Mvh
Rickard

Mary X Jensen sa...

Rickard - lääste dus tycker 4 och 5?

Det andra handlar om den övriga debatten. Här behövs ingen självrannsakan,