fredag 26 juni 2009

Vill ingen anställa mig som assistent - jag kan börja direkt

Läser just i Aftonbladet att Rick Falkvinge räknar med att bli anställd som assistent till sin kompis Christian Engström som just blivit medlem av EU-parlamentet. 17000 euro i månaden (188 000 kr) berättar Aftonbladet. Varför tjafsas det om statsministerns lönehöjning kan man undra. Jag söker också härmed jobb som assistent. Jag kan som sagt börja direkt. (Tilllägg: det var visst någon som inte trodde att jag skojade lite här, jo då det gjorde jag allt)

Det intressanta med PP-grupperingen i Bryssel är dock att den tycks bestå av en härlig blandning människor. Bland annat Erik Josefsson som är vänsterpartist i Bryssel. Och så HAX förstås som gick över till Piratpartiet före valet. Makthavare.se reder ut begreppen och kallar det regnbågskoalition.

Antingen blir det så att de dras in i den allmänna administrationen och ordningen, var sak på sin plats liksom. Eller så är det något nytt som är på gång. Enskilda frågor blir viktigare än politisk tillhörighet och man går samman och arbetar tvärsigenom och över de traditionella partigränserna. Den personliga integriteten på nätet är större än frågan om illegal fildelning och partitillhörighet. Den saken är klar.

Falkvinge dementerar detta på twitter och säkerligen senare på sin blogg ;-)
Uppdatering: Ljuger som hästar travar säger Rick.

Uppdatering: Oscar Swartz har gjort en intressant reflektion kring vilka som kommer att finnas med i PP-konstellationen. Läs den.


(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 kommentarer:

Jerker Montelius sa...

Det skulle nog gå bra. Du får väl bara byta till ett parti som uppskattar dina politiska idéer först. :-)

Henrik Larsson sa...

Sen skal man ju inte tro på speciellt mycket med feta rubriker i AF, det vinklas ju och hittas på hejvilt därborta. kan ju vara värt att läsa Rick´s egna respons angående det hela. För det är definitivt inte så att han får några sådana summor de skall räcka till en hel del annat.

http://rickfalkvinge.se/2009/06/26/nej-jag-far-inte-188000manad/

Mary X Jensen sa...

Jerker ;-)

Henrik - jag har länkat till Ricks blogg redan.

Anonym sa...

Intressant att se anhängare till Piratpartiet redan börja småmuttra om detta är en verklig och framförallt riktig summa.Vi lär nog få reda på hur det förhåller sig med detta med tiden ... :) Å andra sidan så varför ska han vara sämre än utsugarna Alliansen och Socialdemokraterna !?. :)

NetRunner

Anonym sa...

Är du dum på riktigt eller skojar du bara?
Förlåt mig om du är analfabet och inte orkade läsa igenom mer av artikeln än rubriken..

Be någon läsa den åt dig.

Mvh

Mary X Jensen sa...

Anonym - det kanske inte är jag som är dum i huvudet?

Om du läser min artikel så ser du att jag tycker att andra saker är intressanta med Piratpartiet i EU. Rick Falkvinge har ju dementerat det hela och det har jag också med.

Annars - ja, jag skojar lite. Men det gäller att ha humor för att förstå kanske.

Varför skriver man anonymt?

Anonym sa...

Mm aftonbladet brukar ju vara en pålitlik källa. Eller vänta nu...

Lilla jag sa...

Det är ju ingen skillnad på vad piratpartiet får i stöd och de andra euparlamentarikerna från exempelvis moderna, folkpartiet och socialdemokraterna får.

De har fått reda på att de varje månad kommer få en hisklig massa pengar för att anställa assistenter och annat folk.

Detta är inte unikt för Piratpartiet utan gäller alla partier i riksdagen. Den ända skillnaden här är att Piratpartiet går ut med hur mycket de får och säger att de ev bland annat kommer anställa sin partiledare för pengarna så han också blir avlönad eftersom man inte får några statsbidrag som de andra partierna.

Om detta är bra eller inte vet jag inte. Tycker det är mycket pengar. Men det är ju ingen skillnad på det här och vad de andra partierna får.

Mary X Jensen sa...

Hallå nu Lilla jag. Jag vet att det är lika för alla partier osv. osv.

Det är bara en indragare för det som är intressant. Som jag tycker är att det verkas över partigränserna.