fredag 17 juli 2009

När vi pratar om tilltalston...

Jag skrev tidigare om att retoriken kring de frågor om personlig integritet som bedrivs måste ändras. Det finns ingen mening med att överdriva och ta till överord. Ibland kan det vara bra förstås, för att väcka frågan. Men den som personligen blir utsatt för okvädingsord och förklenande kring sin person gång på gång slår dövörat till. Det är mänskligt.

Fler än jag har reagerat på detta på senare tid och av den anledningen skulle jag vilja ta fram ett par bra exempel. Socialdemokraten Johan Westerholm har skrivit ett brev i hövlig ton till Beatrice Ask. Det innehåller både ris och ros och jag hoppas att det av den anledningen blir lättare för henne att ta till sig innehållet. .

Den ständigt tänkande Nicklas Lundblad serverar ett intressant perspektiv när han menar att vi behöver ett NRA för internet. Jag har själv ofta efterlyst just ett sådant mer övergripande tänk för att vi inte ska fastna i allt som ska vara förbjudet utan att kolla på konsekvenserna av övervakning och särintressens möjligheter att styra. Läs Nicklas artikel här.

(intressant)

1 kommentar:

Anonym sa...

Idag verkar det mesta rent ut sagt vara upp och ner i detta land så inför nästa kommande val säljer jag min röstdedel till höstbjudande.Man måste ju anpassa sig till denna kapitalism styrd av en Alliansregering och kontrad av en helt förvirrad Socialdemokrati.Undrar bara vad rösten kan vara värd !?.Femtio eller tusen kronor !?.Skit samma , till salu lär den bli i vilket fall som helst. :)

NetRunner