fredag 24 juli 2009

Statsminister Reinfeldt och barnen...

Man blir lite lycklig av att höra att barn som skriver till statsministern får svar från honom också. Det spelar liksom ingen roll om det är han personligen eller någon medarbetare som svarar, det är återkopplingen som är viktig. Det är ett bra sätt att visa barn att man kan vara med och påverka genom att göra sin röst hörd. Så som det ska vara i en demokrati. Sen kanske man inte alltid får som man vill, men det är en annan sak.

Sympatiskt är ordet.

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

Klart att det är sympatiskt att svara på frågor från en minister.Sedan är det mycket riktigt som du säger , i en demokrati får man inte alltid som man vill vilket borde stämma väldigt bra in på Allinsens politik och deras förankring till folket just nu ... eller hur !?. :)

Emma

Mary sa...

Så sant så sant Emma :-)

Leif Ekstedt sa...

Dom kanske frågade vad som händer med Tibbleskolan?

Johan Westerholm sa...

Även jag tyckte det var sympatiskt. Mycket sympatiskt

mvh

Johan

Mary sa...

Du är ändå (s) Johan ;-)

Leif: Vad gäller Tibble så begriper jag inte riktigt det hela. Det goodwillvärde man säger har skänkts bort finns väl inte i balansräkningen? Och är därmed en efterkonstruktion. Eller ska alla kommunala skolor ha ett goodwillvärde bokfört? Vad skulle det innebära, vem gör värderingen och på vilka grunder? Är det någon som känner till marknadsvärdet för en skolas goodwill?

Goodwillvärderingar är väl ganska fluffiga egentligen? Skolpengen till varje unge är densamma oavsett skola.

Men vad vet jag?

Leif Ekstedt sa...

Ibland får man inte bli oseende på båda ögonen bara för att det gäller partivänner som trampat fel.
Gärna patriot men med måtta!!!

Mary sa...

Seriöst Leif. Jag tsälelrmig de där frågorna. Det hade jag gjort oavsett vilket parti som hade varit inblandat.

Det finns ingen goodwillvärdering i kommunala budgetar vad jag vet. Man måset utgå från det som finns. Ett tag var det populärt med goodwillberäkningar för att balansera ett dåligt resultat och skattemyndigheterna lade sig då i saken och var inte nöjda med den idéen.

Jag är själv inte så insatt i Tibblegymnasiets beslutsgångar. Däremot så tror jag att man måste tänka till ordentligt i fortsättningen...

Hans J sa...

Man får en tår i ögonvrån - vilken landsfader!

Andra landsfäder före honom har vinnlagt sig om kontakten med baaarnen (sk "Godwinreferens"?)

Tids nog får baaarnen lära sig först att hela ungdomsgenerationen jagas med blåslampa och sedan att hålla käften och att all debatt tjänar på att lägga sig... En pirat som skriver får nog ett annat bemötande (som den tjuv han är?)

Vem såg till att "den gulliga" historien hamnade i tidningen?

Mary sa...

Hans man ska alltid fråga sig varför vissa artiklar hamnar i tidningen. Både från avsändares perspektiv och från dem som faktiskt publicerar dem.

Just det här är ändå ganska gulligt. I övriga frågor brukar vi vara överens. Det måste stabilisera sig. Jag har en känsla av att de kommer att göra det.

Leif Ekstedt sa...

Goodwillvärdering är det väl inte fråga om. Vi som hänvisar till,att inte klämma medborgarna på för höga skatter utan i stället betala avgifter för saker som tidigare ingick i vardagen vill inte förlora kulor på grund av sanslösa
felbeslut av vissa kommunala beslutsfattare.
Att de sedan inte fattar att de försvagar partiet - men inte inom Täby kommun är tråkigt. Någon har sagt,att makten korrumperar och de har tydligen rätt.

Mary sa...

Det är väl just goodwillvärdet som alla anser att man givit/skänkt bort. Inventarier etc. har värderats. Vad jag förstått. Det är väl det debatten handlar om. Skolpengen är som sagt lika och jag har t.om. för mig att Täby förhandlat till sig en lägre skolpeng för Tibbleskolan. OSagt om det stämmer. Det är Skolverket som beslutar om den och kommunen har att betala oavsett privat eller kommunal skola.

Är det inte så att det finsn en annan intressent i den här affären också som gärna tagit över skolan?

Leif Ekstedt sa...

Kanske någon som beltat bättre?