måndag 24 augusti 2009

Att ta kontakter för att förstå är väl synnerligen bra...


Foto: Ragnar Jensen

Statsminister Reinfeldt åker land och rike runt för att träffa väljare. Det är mycket bra. För det enda sättet att förstå andra är att lyssna på dem. Visserligen blir han ofta anklagad för att inte göra det. Lyssna alltså. Men det man måste förstå är att vi alla är olika och då också hanterar det vi hör på olika sätt. Bara för att man inte får exakt som man själv vill så betyder inte det att det inte har lyssnats. Även statsministrar är människor med egna tankar och uppfattningar som grund för det som uppfattas av verkligheten runt om kring
Foto: Ragnar Jensen

Jag tycker att Fredrik Reinfeldt har funnit en ganska bra modell för att lyssna på de medborgare som finns och lever utanför Helgeandsholmens verklighet. Många blir glada över den här direkta kontakten med statsministern. Kritiker kanske tycker annorlunda, men det hör till saken. Är helt säker på att Reinfeldt uppför sig annorlunda än Göran Persson gjorde när han mötte väljare på stan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Juristen sa...

Frågan är vilka han väljer att möta. Liktänkande ja-sägare lär inte ha någon effekt.

Jag har i hela mitt +40 åriga liv varit Moderat. Boman var min stora politiska förebild som ung i det tidiga 80-talet. Boman värnade också integritetsfrågorna och individens frihet. Reinfeld verkar dock som hämtad från Stasi's mest hårdföra kretsar, vilket jag upplever som bekymmersamt.

Mary sa...

Bohman fick mig att bli moderat på 70-talet.

Han hade ett annat temperament kan man säga.