torsdag 27 augusti 2009

Satsa på ungdomars frågor - en är internet...

Blondinbella har fått konkurrens av Kissie. Hon har nu nästan 600 000 läsare i veckan. Alltså 600 000 läsare i veckan. Intressant. På min tid, för länge sedan så var vi intresserade av Shantung 23 som var ett rosa läppstift, mockaskor från Mantovani, Bildjournalen med jätteaffischer och Bognerjackor. Ibland köpte vi Mitt Livs Novell. Det var allvar då. På samma sätt är internet allvar idag för de unga.

Ungdomar använder internet med en självklarhet som många vuxna inte förstår. Man skickar bilder och musik till varandra, ungefär som vi gjorde då. Men det hette rullbandspelare och musikindustrin såg till att programledarna i Sommartoppen och Tio-i-topp pratade i låtarna så att de inte skulle kunna gå att spela in.

När mitt parti nu talar om att vända sig till ungdomar genom att ge dem möjligheter att påverka så känns det som om man glömemr det viktigaste. Att ta del av ungdomarnas liv och anpassa samhällsutvecklingen till den som pågår i deras värld. Det handlar mycket om internet för ungdomarnas del. De har reagerat hårt på FRA-lagen, på Ipred med mera. Så hårt att de valde Piratpartiet i stället. Det gäller nu att visa att man tar dessa saker på allvar och inte försöker avleda in på andra områden. Moderaternas partistyrelse har tillsatt sju arbetsgrupper för ungdomsfrågor. Men jag undrar - har ungdomarna bestämt frågorna?

Vill man nå ungdomar så handlar det om att ge sig in i deras verklighet, inte att stoppa in dem i sin egen. Det gäller inte att vinna ungdomarna utan det gäller att ungdomarna vinner oss, annars fortsätter vi att vara på olika planeter. Det vore synd.

Kent Persson bloggar förstås och tror att vi måste fixa ungdomarna för att vinna valet.

Uppdatering: Så här tycker de själva ungdomarna. Nyttig läsning för alla vuxna.
Om man ratas av ungdomarna så måste man nog lyssna på dem och fråga varför. Det måste handla om öppen dialog. Inte i förväg givna ämnen. Då blir det som uppsatämnena i grundskolan. Ångest. Fråga vad de vill?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Håkan Steenberg sa...

Men om partistyrelsen hade varit smart så hade man satt in ungdomar att leda grupperna. Som det nu är så är alla runt 35 år - det kallar jag medelålders! De är iallafal inga förstagångsväljare direkt.

Mary sa...

Det är det jag menar. Dubbelkommando kanske.

Hans J sa...

@Håkan Steenberg:

Tss, menar du kanske att UNGDOMSförbundet (MUF) skulle jobba med ungdomarna?

MUF är ju kommunister... och opålitliga som ren röstboskap...

Se bara på den här Wykman och Sigfrid. Att dom bara vågar sticka upp mot "ledningen" - ens en sekund... Vilken fräckhet!!!

Ska man avskaffa Internet får man inte vara blödig!

Nej, vi behöver utse en gamling från en "aktad familj" som kan leda "RJ".

Trots att värnplikten avskaffas så ska vi nog få ungdomarna att stå i givakt. Nu får det vara slut på "ungdomsrevolten"!

Anonym sa...

Kan vara läge att antingen A) Riva IPRED innan valet, eller B) göra sig av med LÖGNfeldt innan valet om (m) vill ha unga väljares förtroende.

pysan sa...

Hej..

Det är Kenza som är den störste.. det är hon som gått förbi BlondiBella.. inte Kissie..

Aftonbladet har fel.. metro har rätt..

Jag skrev just om samma.. och då upptäckte jag att Aftonbladet hade fel...

Kram Pysan

Bimbo Boy sa...

Intressant. Jag förstår inte att folk läser bloggar som Kissies. Hon är en usel förebild för ungdomar och bloggen saknar helt innehåll och personlighet enligt mig. :) Äckligt ytligt.