lördag 5 september 2009

Nu blev jag glad Schlingmann...

Att du läser min blogg regelbundet och dessutom talar om det i Aftonbladet gör mig mycket glad Det ger en känsla av att det jag skriver kanske påverkar lite grann i alla fall ;-). Följ mig också på twitter vet jag - jag är en hängiven debattör på 140 tecken där. Trevlig helg Per ;-).

Kent Persson är också glad kan jag se och Sten Tolgfors blogg är en annan blogg som Per Schlingmann följer. Det verkar som om Tolgfors släppt på kommentarerna på sin blogg nu. Det är intressant, men man måste vara inloggad på Wordpress och just nu kommer jag inte ihåg mina inloggningsuppgifter. Pinsmat och väldigt typiskt. (Uppdatering: Det tillåts inga kommentarer vad det verkar, rätta mig om jag har fel igen, men nu testade jag).

Det är särskilt intressant att försvarsministern nu (kanske) tillåter kommentarer på sin blogg, han fick mycket kritik för att detta inte gjordes tidigare. Men å andra sidan blåste det rejält kring öronen då med anledning av FRA-lagen inte minst. (jag gillar den inte). Jag tycker att det är starkt av honom att göra det trots allt. Av flera skäl. Dels så kan man inte begära att en minister ska ha tid att själv uppdatera sin blogg och svara på kommentarer hela tiden, det skulle gå ut över annat i jobbet som minister. Dels så finns det tankar kring hur mycket en minister/politiker egentligen kan/ska blanda sig i allt. Kan det påverka förtroende och arbete? Nicklas Lundblad skrev en provocerande artikel på min blogg häromdagen där han vänder upp och ner på frågan om politikers närvaro i sociala medier.

Personligen kan jag inte annat än uppskatta att Tolgfors liksom Bildt nu öppnar upp för kommentarer på sina bloggar. Det är dialogen som är viktig. Interaktionen med väljarna kan ju lika gärna ske via internet som på Torget. Det ena ska kanske inte utesluta det andra.

Politisk närhet är viktig - även om det kan bli som när den charmige (nåväl) buffeln Persson var ute på Torget och mötte väljarna. Nu tror jag inte att han är fullt så hopplös, men detta fångade ögonblick är inte helt utan humor. Om man ser det ur perspektivet att vi alla bara är männsikor i alla vår skruttighet.

Uppdatering: Man ska visst inte bli glad. Det struntar jag i och fortsätter att göra som jag vill ;-).Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Tolgfors tillåter inte kommentarer, och lät mig veta under minglet på KRIKS i Örebro att det aldrig heller kommer bli något kommenterande på hans blogg. Men grattis till uppmärksamheten, den är du värd!

Mary sa...

Jag såg det nu när jag äntligen hittat Wordpressinloggningsuppgifterna. Det ser nämligen ut som om man kan kommentera på Tolgfors blogg. I Wordpress måste man vara inloggad, så är det i alla fall på Bildts blogg.

Jag kan dock förstå försvarsministern att han undviker det ;-) så mycket skit som han skulle få. Han är trots allt minister. Jag gillar honom men inte FRA-lagen och allt runt den.

Anonym sa...

Nej ta ett beslut innan ett uppehåll och stick och göm dig sen. Rensa mailkorgarna innan ni läst mailen om det finns risk för kritik. Alla tjänar på att debatten lägger sig och allt det där.

Typisk moderat agerande.