söndag 13 september 2009

Oss duktiga kvinnor emellan - jag är kass på att vara bra...

På twitter har vi ganska många roliga diskussioner. Ibland blir det på allvar och eftertänksamt men ändå med viss humor. IT-chefen Karin menar att kvinnor behöver ha fler dåliga förebilder. Cristina gillade det här och tycker att vi startar en stafett kring frågan. Hon menar att vi är briljanta i all vår öppna skröplighet. Mymlan hänger lite tveksamt på och tycker att man också ska skriva om sidor man är nöjd med. Andra som bloggar är Ulrica och tonårsmamman som beskriver både sina bra och sina dåliga sidor. Och så har vi Vicki förstås, kommer säkert fler vartefter när vi nu har börjat det här.

Funderade på vad jag är bra och dålig på och kom fram till att jag inte gillar listor. Att jag kanske blivit så gammal nu att jag inte längre bryr mig så mycket. Jag är som jag är, städar ibland och bakar ibland och är väl ganska bra och rutinerad på det.

Så slår det mig att jag är väldigt bra på att ta helhetsgrepp på det mesta, fastnar aldrig i detaljer men ser dem i processen. Jag är väldigt dålig på att stå ut när någon fastnar. Rent av otålig. Är också väldigt dålig på att acceptera när någon inte talar sanning för mig - då menar jag de där uppenbara lögnerna som vissa tar till för att rädda sitt eget skinn. Det blir bara värre när det hela uppendagas och det gör det ju alltid. Sen är jag jättebra på att låta andra få utrymme, de som vill ha alltså - de uppmuntras alltid att gå vidare. Mina medarbetare har alltid gillat mig som chef de får jobba ifred, jag drar upp riktlinjerna och strategierna sen kör vi mot målet tillsammans och har kul under tiden. Det är en bra sida, dock är inte rutiner min grej.

Jag är ganska lat och det kan vara både bra och dåligt. Men rätt skönt. Jag blir också ganska förvirrad av papper - för att inte säga att jag avskyr att hålla på med papper. Min värld har dock aldrig lyckats bli så pappersfri som jag önskat. Det känns som om de förökar sig på något märkligt sätt. Jag behöver en papperskonsult.

Men vi har slutat med papperstidningar och eldar i öppna spisen med lokaltidningen så där har en del försvunnit. Sen är det det där med tvätten. Varför ska man ha tvättstuga i källaren? Flyttar jag någon gång får det bli till ett ställe där tvättmaskinen finns i närheten av de ställen där tvätten produceras. Jag är dålig på tvätt. Men jag gillar rena kläder. Så man måste ju.

Mina barn tycker att jag är en OK mamma - det duger.

Jag är lite dålig på ändlägena, blir ganska lätt stora projekt. Som att putsa fönster som i sig är ganska snabbt fixat. Här innebär det att det ska bli nya gardiner och kanske ska stolar kläs om och kanske en ny matta. Måste man åka och köpa tyg och sy och fixa. Och så gick den dagen. Hoppsan lite så.

Men jag är OK. Hade en dröm i 30-årsåldern när livet stod på fullständig ände. Någon sa till mig - du är inte bäst på allt, men inte sämst heller. Det har givit mig lite perspektiv på det här med att vara si eller så. För det beror ju på. Eller hur?

Uppdatering: Kom på en ska jag är riktigt skitdålig på och det är att backa med bilen. Det funkar inte. Någon slags låsning. Men fickparkering däremot så ska ni se. Även där ingår förstås backning men då funkar det.

Naturligtvis har fler kvinnor fyllt på gårdagens lilla utgjutelse av våra bra och dåliga sidor elelr ska vi säga mänskliga sidor. För det är just det som gör en människa. Plus och minus. Bloggerskan Dexion aka Sophia skriver att bra kvinnor finner man på nätet och jag är glad över att få var en av dem hon nämner även om hon störs på att jag gillar Reinfeldt. Men det gör jag faktiskt. Inte för att jag håller med om allt han säger och gör men någon så perfekt finns inte. Det sköna med Sophia är just att vi inte heller alltid är överens, men det gör inget. Sophia nämner också bloggen Tindra som en höjdare. Ja, det håller jag med om. Tindra och jag twittrar mer än bloggar ihop, det får bli ändring på det för som Sophia säger så har hon verkligen mycket att dela med sig av.

Uppdat: Emma på opassande är en av defaultkvinnorna här på bloggen. Anna Troberg också hur kunde jag glömma dem? Chadie på Kulturbloggen ska också med här förstås.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , Sophia-Dexion.

4 kommentarer:

emma sa...

*snyft* jag skrev minsann också ett inlägg inspirerat av Karin... Men det var iofs innan det blev en budkavle av det hela! Men visst tusan är det inspirerande!

Sophia sa...

Anna Troberg finns på .com, inte på .se ...

Mary sa...

Tack för att du håller kollen Sophia. Jag har ändrat nu.

Anna Troberg sa...

Åh, tack! Det är ju inte utan att man blir lite rörd. Visst finns det massor av toppenkvinnor på nätet och jag räknar då definitivt dig till dem, Mary. :-)