onsdag 18 november 2009

Ändsmålsglidningen kom snabbare än väntat...

Internet är fantastiskt och det är datorer också, men det finns en baksida och det är när kontrollantivrarna kommer loss. Det har de tydligen gjort nu. De får alltid nya idéer på något sätt så fort de ser chansen att koppla samman system med varandra.

Kanske att det är så att man kommit underfund med att FRA behöver mer arbetsuppgifter för att dra nytta av sin kapacitet för tydligen är det på gång att andra myndigheter nu ska få hjälp av FRA och använda uppgifterna. Detta är något som tidigare skrivits många bloggkilometer om. Har ingen lyssnat alls? Eller tänker man bryta upp FRA-lagen? Så bra kan det kanske inte vara. Tror mer på att det är någon som ser möjligheter.


(Svt)

5 kommentarer:

Leif Nixon sa...

Det här är en dålig idé, men jag vet inte om man kan kalla det ändamålsglidning, exakt. FRA sysslar ju inte bara med signalspaning; IT-säkerhet har länge varit en av FRAs stora uppgifter, och de har duktigt folk.

Snarare handlar det om maktkamp mellan alla de olika myndigheterna som är inblandade i IT-säkerhetssvängen (sju stycken, senast jag räknade), som alla vill ha en större del av kakan än de redan har.

Jerker Montelius sa...

Är det inte en enormt dålig idé att låta den fränsta spionieri myndigheten samtidigt vara ansvarigt för datasäkerhet?
Är det inte inte att sätta bocken som trädgårdsmästare?

Lars-Erick Forsgren sa...

Instämmer, verkar vara en utomordentligt farlig idé. Men helt i linje till hur frågan om FRA-lagen skötts hittills.

Mary sa...

Jag är fullständigt övertygad om att det finns väldigt många kvalificerade människor på FRA. Jag funderade nästan på att söka jobb där. Jag borde som beteendevetare vara nog så nyttig för dem. Men de kanske inte gillar mina synpunkter i övrigt förstås.

Mary sa...

Ändamålsglidning med verksamheten kanske man kan säga då?