söndag 22 november 2009

Du är kanske en av de rika själv...

Socialdemokrater talar alltid om de rika och de fattiga. De piskar upp stämningen så att alla ska förstå hur lurade de är av borgarna och alliansen.

Vad deras gamle finansminister sa var att det är inte lönsamt att bara höja skatterna för de rika, ty de är för få. Det är bättre att ta en tia av en vanlig inkomsttagare än en hundring extra av en rik. Det där har socialdemokraterna mörkat i sin retorik. De fortsätter i samma stil. Vi tar från de rika och ger till de fattiga. Att du räknas som rik redan vid en månadslön på 19.700 kronor visste du inte kanske. Det är just de inkomstklasserna som regeringen Reinfeldt sänkt skatterna för. Vissa får upp till en månadslön mer. Det är bra det.

Ett bra exempel på rödgrönt sätt att räkna kan ni läsa om här. Det är svårt att få det att gå ihop.

Det är oförskämt att luras. Den hälsosamme ekonomisten känner sig plötsligt rik. Staffan Strömbäck talar om ordens makt, med hjälp av dem kan man luras till vad som helst. Skatter är så fult att tala om att när man vill skriva om dem så blir det stopp. Det är i alla fall en erfarenhet som Selimovic delar med sig av i en krönika i Fokus. Skatter är ett tabubelagt område den saken är klar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Nils Matsson, moderat sa...

Mary!

Du har så rätt, så rätt!

Skatter vill man inte tala om.

Vill man (staten) få ihop några pengar går det inte att ta bara från de "rika". De är så få. Man måste beskatta medelklassen, som är många.

Och då blir det inte så retoriskt intressant längre.

Sossarna har ju något sådan på gång då det gäller fastighetsskatten (som numera inte finns, man kan förstås återinföras) att beskatta de rika.