söndag 22 november 2009

Deepedition presenterar och jag fyller på...

Niclas Strandh som verkligen själv är en av de mer läsvärda bloggarna har tagit sig för en kul grej. Han sammanställer alla twittrare han känner till och beskriver och länkar till deras bloggar. Det slog mig när jag läste hur Niclas beskrev mig hur tomt det såg ut. Det är inte så konstigt, för på många sätt så känner vi som umgås online mycket varandra väldigt lite och på ett begränsat sätt.

@maryxj tillhör de riktiga veteranerna på nätet. Gammal IT-journalist och numera siktar in sig på politiken och då med Mina Moderata Karameller som plattform.

Min dotter brukar säga att: Det går inte att tala om vad du gör mamma för du är så mycket hela tiden. Går inte att kategorisera som kamrer eller lärare helt enkelt.

Det kan hon ha rätt i. För genom åren har jag haft många olika roller som präglat mig till den jag är idag. Låt oss ta oss igenom listan här. Ett kort CV kanske man kan säga.

Marknadsspecialist på Digital Equipment.
Utbildnings o Kommunikationschef på ND Comtec.
Journalist och sedan publicist med egen tidning inom IT-området.
Affärsområdeschef på ett svenskt programvaruföretag.
Rektor på Posthögskolan - akademisk uppdragsutbildning för postenanställda.
Jag har jobbat med strategisk affärsutveckling och framtidsscenarier för koncernledningen på Posten affärsutveckling
Jobbat på Microsoft med MSN när det begav sig.
I allamänhet har jag varit en del av ledningsgruppen och är egentligen bäst på helhetsperspektiven.

Pluggat massor på universitetet, mest beteendevetenskapliga ämnen som pedagogik, kommunikation, organisation och psykologi men även IT-Multimedia, juridik och retorik. Jag har en fil.kandexamen och borde fixa magisteruppsatsen. Så där en fem år sammanlagt skulle jag tro att det blivit på universitetet, kanske lite till. Brukar alltid ha nån kurs på gång.

Mycket politiskt verksam var jag på 70 och 80-talet. Kommunfullmäktige tiotalet år, regeringsförordnande i Statens Ungdomsråd mm mm.

Efter 25 års uppehåll för familj och kul civil karriär har jag återupptagit det politiska engagemanget. Idag sitter jag i styrelsen för kommunens vattenbolag i utbildningsnämnden och är förtroendevald i kyrkan här. Samt kandiderar för en plats på moderaternas Riksdagslista inför nästa val. Provvalet tar slut idag och resultatet ska vara inne i morgon. Så vi får se.

När jag började blogga hade jag ingen tanke på att ta upp politiken på allvar igen, utan tyckte att det var lite kul att sitta som gubbarna på hyllan i barnprogrammet och tycka. Men det gick som det gick. Jag är också en GeekGirl eller snarare GeekGranny numera. Underbart.

Jag söker också jobb mest hela tiden. Att vara ensam är inte min grej - jag vill in i ett större sammanhang igen. Så tänk gärna på mig om ni behöver en driftig erfaren person ;-)

Inga kommentarer: