lördag 14 november 2009

Margot Wallström är en riktig människa...

Läser just att regeringen med Carl Bildt i spetsen rekommenderar Margot Wallström för ett toppjobb inom FN. Kul tycker jag. Margot är en bra politiker som kan se lite längre än vad näsan räcker. Jag satt i dåvarande Statens Ungdomsråd och minns hur hon försökte förmå (s) att låta oss borgerliga ledamöter att sitta kvar efter regeringsskiftet, av anledningen att hon tyckte att det var en bra grupp. Sån´t man kommer ihåg. Vissa kritiserar Margot och säger att hon inte är någon stjärna. Men jag vill påstå att man är en stjärna när man lyckats hålla sig kvar. Jag gillar Margot Wallström.

Margot Wallström är en riktigt människa med båda fötterna i myllan. Man måste uppskatta det. Hon är en av de kvinnliga politiker jag beundrar, detta trots att vi tillhör olika partier. Hon har stått fast trots att det blåst rejält kring öronen på henne och det måste man beundra. Vem vinns inte den faulösa valrörelsen när Göran Persson inför öppen ridå ignorerade henne fullständigt. Vilken typ.

Det finns en hel del moderata kvinnliga politiker (jag har nog missat några i min sammanställning, fyll gärna på) att beundra också. De som har stått fast i stormar och snöglopp och utan alltför mycket stöd från varandra, av den enkla anledningen att det inte finns så många kvinnor att få stöd hos. Det i sig är lite tragiskt.

Men Grattis till Margot om hon får positionen inom FN, med hela hjärtat säger jag det.

(När jag skrev om borgfred häromdagen så fick jag kritik - jag tror dock att jag har rätt. Det är regeringen som bestämmer... någon däremot?)

DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kvinnors utsatta situation? Finns det någon som jobbar med mäns situation? I alla konflikter är det män som är värst utsatta inte kvinnor. Läs FNs rapport assult on the vunurable som tar upp just denna myt om att kvinnor är mer utsatta än män samt att ofta hjälporganisationer sprider denna myt.

Mary sa...

Anonym - det jobbas hela tiden med mäns situation. Det är defaultvärdet i samhället. Detta var å andra sidan inte det inlägget handlade om.

scaber nestor sa...

Är man en stjärna om man lyckas hålla sig kvar?

Jag håller folk som stjärnor om de har integritet nog att både vara kvar när det blåser snålt och som har stake (eller sköte) nog att avgå när politiken strider mot ens egen övertygelse.

Och säga vad man vill om Margot, men jag kan inte minnas en enda gång hon stått upp, eller avgått, för sina egna övertygelser.

Fairymary sa...

Jag vill också gratulera Margot!

Anonym, är inte den klassiska föreställningen om det brutala kriget att det är män som ska skydda kvinnor och barn?

Att kvinnor far mycket illa i krig är ganska ny kunskap för de flesta av oss. Svenska Christina Doctare var en av dem som såg till att det kom till offentligheten i samband med krigen på Balkan.

Det är klart att män far illa och det bästa vi kan göra menar jag är att arbeta mera med freds- och konfliktlösning, både forskning och udnervisning.

Det ena behöver inte utesluta det andra.....

Elin sa...

Sälvklart kan man beundra varandras person och arbete även om man tillhör olika partier. Personen är ju inte partiet :)

Moster Gerd sa...

På tal om moderatkvinnor så får du inte glömma Astrid Kristensson. Hon stod verkligen för sina åsikter och blev därför kallad "batongmormor". Jag förstår inte riktigt all kritik mot Margot Wallström. Det måste bero på att hon är kvinna - det finns så många dåliga manliga politiker att inga bloggsidor i världen skulle räcka till om man bara tog itu med den kritiken. MVH