onsdag 25 november 2009

Socialdemokraterna kan väl köpa SAAB...

Nu vill Mona Sahlin ha nationell samling kring SAAB. Det har föreslagits förut och jag föreslog att facket skulle köpa SAAB. Nu går jag ett steg längre och föreslår att socialdemokraterna kan köpa SAAB och tillverka bilar som ingen verkar vilja ha. För visst är det vad det handlar om? Företaget har inte fungerat på många år. Något borde ha gjorts betydligt tidigare. Av företagsledningen. Inte regeringen.

Staten ska väl inte vara biltillverkare? Skattemedel ska väl inte gå till ett amerikanskt bilföretag som inte går runt?

Uppdatering: Socialdemokraterna kan inte heller rädda SAAB. Det är inte säkert att det är nödvändigt heller.

(SvD)

4 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Jättebra idé, de kan ju ha en ideologisk samling just för att rädda SAAB. ABF, LO, Unga Örnar och deras lotteri - det skulle vara rörelsens egen lilla skötebarn det nya SAAB: Sosseriets Automobile Aktiebolag...

Anonym sa...

Man kan väl annars rädda det på samma sätt som man räddade carnegie? Staten tar över och sköter försäljningen istället.
/Daniel A.

Anonym sa...

Daniel A.
Vilken försäljning?

/ Kalle

Anonym sa...

@Kalle.

Det kanske var lite dåligt ordval, men om man tar exemplet Carnegie så var det ett misskött bolag som staten tog över. Detta antagligen för att det kanske var kompisar med vissa i regeringen eller kanske för att Carnegie stöder t.ex. M ekonomiskt (sådant vill ju M inte redovisa så man kan varken avfärda det eller verifiera det, men i världens alla länder så fungerar det så, så varför inte här? Så unika är vi inte). Sedan sanerade man det och sålde ut det igen. Varför skulle inte samma princip gälla SAAB? Eller är det bara för att SAAB:s chefer inte är lika goda kompisar med regeringen som Carnegies chefer var? Det är faktiskt lite hycklande.
/Daniel A.