tisdag 22 december 2009

Arbetsgivare är inte heller dumma i skallen...

Läser om en kvinna som möjligen skulle ha utformat sin ansökan så att hon inte fick jobbet som arbetsförmedlingen anvisat. Varför tror Arbetsförmedling, A-kassa och andra att arbetsgivaren väljer en person som uppenbarligen inte bor på orten. Klart att det beror på vad det är för jobb förstås. Men valet torde nog gå till någon närmare sökande, i synnerhet om det bara handlar om ett semestervikariat. Varför kan inte folk tänka en meter längre? I alla fall ibland. Hur funkar rutinerna?

Jag har personligen blivit anmodad att söka jobb från arbetsförmedlingen med hot om indragen A-kassa - och då är jag inte ens inskriven där och inte har jag någon A-kassa heller.

Uppdatering: Bästa att jag förtydligar mig här. Jag tycker att det är självklart att man ska söka jobb på annan ort om det är nödvändigt. Det är inte självklart att avstå av bekvämlighet. Men nog kan familjesituationer ha en avskräckande inverkan även på arbetsgivarens vilja att anställa en person. Det var vad jag ville säga ovan - det måste finnas relevans i det hela och inte bara söka för sökandets skull.


(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: