tisdag 8 december 2009

Bättre kan du allt Bodström...

Någon dumbom är du inte Thomas Bodström så din bloggpost var ett billigt trick.

Häng gärna upp dig på någon oneliner, men dåligt är att dra den ur sitt sammanhang. Fredrik Reinfeldt svarar på en fråga som ställs och inget annat. Du har också kläckt ur dig en och annan dumhet och det är möjligt att Fredrik Reinfeldt låter lite högtravande i sitt språkbruk ibland. Det ligger i hans personlighet, liksom du snackar fotbollssvenska eller juristspråk bland.

Du skriver att (s) aldrig hade infört försämringarna om ni regerat. Nåväl du har väl förmodligen inte läst er fd. minister Anna Hedborgs svidande kritik av hela sjukförsäkringssystemet. Så nog har tankarna och behoven även diskuterats i era korridorer. Det var verkligen inte bättre förr.

Och så lämnar vi Bodström och går vidare i debatten.


Johan Westerholm menar att vi moderater tycker att (s) är taskiga (hans uttryck) som koncentrerar er på att kalla moderater och regering för omänskliga. Jag vill inte använda just det uttrycket, men nog är det väl lågt när flera idag skriver om cancersjuka som dött och i princip tillskriver det nya sjukförsäkringssystemet skulden för detta har ni passerat alla gränser. Hör ni det? Det hjälper då inga sjuklingar precis.

Nu kommer regeringen med nya förslag som kommer att ordna upp situationen för dem som är i riskzonen men det tycks inte hjälpa mot kritiken, den tar genast andra vägar och Husmark Pehrsson sägs ljuga. Har någon tänkt på att det inte är helt självklart att kritiken framfördes med den tydlighet som krävdes. Alla tar för givet att det som sägs är sanningen men ingen har egentligen kollat hur det uppfattades. Jag har en alldeles bestämd känsla av att ingen i regeringen vill åt dem som var svårast sjuka. Det har uttryckts många många gånger. Det är ingen lätt sak att vara minister i en sådan här situation, i synnerhet inte när det viner än från det andra hållet. Ulf Bjereld funderar till och med om hon ska behöva avgå. Han har analyserat situationen på sin blogg. Jag rekommenderar särskilt en av kommentarerna där kring sjukskrivningsproblematiken som ger en bild som vi sällan ser i den nu så hetsiga debatten.

Jag tycker faktiskt att det är synd att man inte försöker lyssna lite mer på Cristina Husmark Pehrsson i stället för att bar attackera henne. Det finns uppenbarligen brister i systemet och det finns skäl att rätta till dem. Det verkar väl ändå som om regeringen är på väg att göra det också, men ingen lyssnar till det örat. Trist. Det finns möjligheter att finna arbetsförmåga hos många menar statsministern.

(Thomas Bodström: För övrigt vill jag ha en dedikation till din senaste bok som jag faktiskt köpt. Den kan du lägga i en kommentar nedan så skriver jag ut den och klistrar in den i boken sen ;-) Thanks in advance, kalla mig gärna obstinat moderat, det är OK)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
http://ulfbjereld.blogspot.com/2009/12/cristina-husmark-pehrsson-en-politisk.html

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är en väsentlig skillnad mellan "arbetsförmåga" å ena sidan och "möjlighet" att få arbeta å andra sidan.

/Hoffa

Johan Westerholm sa...

Mary

Ser framemot källhänvisningar i första stycket, vilka som gör detta.

Mvh

Johan