lördag 5 december 2009

Det var väl inte så modernt FRA...

Uppdatering: På förekommen anledning vill jag påpeka att min åsikt om FRA-loggan är att den är ful rent grafiskt och att den känns omodern. De tolkningar kring allt annat som görs är inte mina...


FRA:s nya logga ger riktigt omoderna vibbar. Lite läskiga faktiskt. Inte särskilt modernt med tanke på var vi befinner oss just nu. Vill man skrämmas och i så fall vem? Själv blir jag skräckslagen.

Cap&Designs redaktör har synpunkter på loggans utformning.


Min man ställer indignerade frågor här vid kaffebordet:

Varför behöver FRA en vapensköld överhuvudtaget?

Hur mycket har framtagandet av sagda vapensköld kostat oss skattebetalare?

I vilken mån kommer denna investering att påverka min plånbok i positiv riktning?

Jag förutsätter att den investeringen kommer att påverka min plånbok i postitv inriktning!

Om det mot all förmodan skulle visa sig att dennan investering påverkar min plånbok i negativ riktning, alltså blir en ren kostnad (pengar i sjön) kan man verkligen fråga sig om inblandade tjänsteman har alla hästar hemma i stallet.

Jag vill se syftet, kravspecen, kostnads- och intäktsanalys. För det kan väl inte vara så att inblandade tjänstemän använder mina pengar för investeringar utan att dessa underlag finns på plats?

6 kommentarer:

Bo sa...

:)

Nazi-vibbar hela vägen!

Passar väl ganska bra med Fredrik R, FRAs frampiskare?

Om man nu kan lita på att det är en logga för FRA i dessa dagar, vill säga.

Mary X Jensen sa...

Nu betraktar jag inte Fredrik Reinfeldt på det sättet. Han är en bra person.

Hanteringen av FRA-beslutet vilar nog på helt andra grunder. Men blev ju inte bättre för det. Det är en annan femma.

D S sa...

För det första kommer FRA-lagen i grunden på ett av Socialdemokraterna spunnet initiativ, det som regeringen gjort är att höja rättssäkerheten i lagen. Så är det någon som bär skuld för "frampiskande" så är det Tomas Bodström.

För det andra vad gäller heraldiken så är det faschinerande att ni förfasas över något som av länken att döma är författarens tolkning av den heraldiska beskrivningen och således inte en fullt korrekt källa, utan en ren spekulation som saknar evidens och källhänvisning.

Vad gäller det rent heraldiska i vapensköldar eller loggor så står ju facklan för upplysning och blixten symboliserar radiovågor.
Facklan har varit underrättelsetjänstens signum då underrättelsetjänst faktiskt alltid baseras på vetenskaplig metod och analys som ska ge upplysning. Att däremot utan korrekt reasearch gå ut och ifrågasätta kopplingar till nazizm eller medeltid är såpass lågt att författaren passerat all form av saklighet och enbart visar brister på vilja att skapa debatt grundat på klart subjektiva personliga intentioner.

Mary X Jensen sa...

Daniel jag gör inga såna kopplingar. Jag tycker helt enkelt att den är ful att den känns jäkligt omodern grafiskt sett. Dessutom tycker jag att den gamla loggan var snyggare.

Bo sa...

@Snällman
Spelar ingen roll vem som initierade lagen, den är genomförd av sittande regering och riksdag med FR i spetsen.
Att påstå att det är rättssäkert är bara löjligt.

@Mary
Jag har förstått att du att FR är en bra person. Själv tycker jag han är fruktansvärd, betydligt värre än de du kallar 'monster'. Jag har inte något överseende med dem heller, de har bara inte nått samma nivå ännu.

Gun Svensson sa...

Upplysningens fackla insnärjd i radiovågor - egentligen har skaparen av denna heraldiska skapelse lyckats. Men jag håller med dig Mary - den avger allt annat än sköna vibbar.