lördag 12 december 2009

Har vi sagt något annat än att artister tjänar pengar på fildelning...

Nu är det konstaterat via en studie från KTH att det är så också. Ipredlagen var inte så bra nej.

5 kommentarer:

rasmus sa...

Det beror på vad du menar med "vi" ...

När du säger "vi" kanske du menar "vi politiska bloggare", och där är de flesta överens, eller "vi frihetliga politiska bloggare" och då är det ju helt rätt.

Men det känns ju också naturligt att tolka dig som "vi moderater", och då är det ju en helt annan sak. Ni moderater anser att kulturlivet måste räddas med IPRED och ACTA, vilket ju är helt vansinnigt.

Mary sa...

RAsmus ;-).

I det här fallet torde du veta vad jag menar. Jag är en självständig moderat som bekant och har väl mer än de flesta deltagit i debatten mot Ipredlagen, eller hur? Så förringa inte mina insatser påd et området.

Jag tycker inte att allt moderaterna gör är fantastiskt. Men det mesta.

rasmus sa...

Jo, Mary, jag vet vad du menar egentligen. Jag har följt och gillat din blogg länge och håller med dig om det mesta du skriver. Så visst vet jag att du inte gillar varken IPRED eller hemlighetsmakeriet runt ACTA -- eller FRA-lagen för den delen.

Men nu med mindre än ett år kvar till valet tycker jag det är viktigt att påpeka att en röst på ditt parti i de här frågorna inte är detsamma som en röst på dig. Närmast tvärtom faktiskt, även om det naturligtvis finns frågor där partiet delar dina vettiga åsikter.

Mary sa...

Är det så att du menar att en röst på mig inte är lika med en röst på mitt parti? Eller?

Jag kan naturligtvis inte garantera att allt jag tycker blir moderaternas politik. Men jag kan arbeta för att frågorna kommer upp på agendan. Detta gäller för vilket parti du än röstar för. Samhällsfrågorna är många och de är stor aoch det går inte att bortse från detta och bara satsa på en.

Jag ser det hela mer övergripande och inte så mycket ur personlig vinkel.

Anders sa...

När det gäller IPRED lagen så kan jag inte hålla mig för skratt för att skivbolagen har upprepade gånger gjort upphovsrättsintrång på musik som till hör artister och genom att göra så sedan 80 talet har dom stora skivbolagen tjänat mellan 50 miljoner och 6 miljarder dollar.

Så vem är dom riktiga skurkarna egentligen ;D


http://torrentfreak.com/record-labels-face-60-billion-damages-for-pirating-artists-091207/

För att läsa sidan på engelska använd google toolbar och använd översättnings tjänsten som funkar hyfsat men den översätter rakt av så det kan bli lite udda formuleringar.