lördag 12 december 2009

Vad är det för skillnad på Kungsgatan och internet...

Många säger att de inte har tid att vara på internet, lite övertydligt och förklenade så där. Du är för mycket på nätet. Men hallå skulle man säga att någon skriver för många brev eller vykort? Eller att man pratar för mycket i telefon? Någon sa - ja, du har ju så mycket tid att lägga på din blogg.

Man undrar varför de överhuvudtaget jämför sig. Jag har jobbat som journalist i en massa år och varit på internet så länge det varit möjligt. Jag är en typisk IT-nörd, inte alltid den bästa teknikern men få slår mig på den sociala kommunikationen.Min blogg berättar inte om vad jag åt till middag igår, om jag är glad idag och sjunger en liten tralalala.

Min blogg ställer frågor, ibland påstående, men alltid frågor... Alla förstår inte det utan tror att jag är ute efter enskilda personer. Men så är det aldrig. Jag funderar över saker som sker helt enkelt. Jag har blivit tillräckligt gammal för att försöka undvika att döma på förhand hur människor är. Man kan däremot ha synpunkter på deras handlingar som man iofs inte heller alltid kan förklara.

Vad är det för skillnad att vara på Kungsgatan och internet egentligen? Det är varmare och skönare på internet än på Kungsgatan en dag som idag säger min man. Vad är det som säger att man har det bättre på Kungsgatan? Vem har bestänt det, eller tro sig bestämma det.

Här har man sina vänner och det är snabbt till att ta en paus. Vad är det för skillnad att ta en fika ihop med många vänner samtidigt på twitter än att göra det med ett par stycken på Vetekatten?

Ungar idag byter media sömlöst. De sitter och snackar på tåget och förflyttar sin diskussion via telefonen när den ene kliver av. Det är ingen skillnad för dem. Inte för mig heller. Det är inte så att jag har tid över för internet, det är en naturlig del av min tillvaro. Helt utan gränser. Härligt.

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Mycket bra Mary! För våra barn kommer det mesta av det där naturligt, men alla är inte där än.

Passar på att hinna ifatt med en extra tidig helghälsning, du verkar ha haft en jobbig vinterstart.

mvh fredrik w

Andreas sa...

"Jag har ingen tid över för att finnas till. Jag har redan fullt upp med att existera..."

(sagt av en tressad Andreas för några år sedan)

Det var en omedveten felsägning, jag menade "vara tillgänglig" men sade "finnas till". Men på något vridet sätt är det fullt duglig beskrivning av hur många förhåller sig till att "vara på internet" och att vara ute i samhället...

Mary sa...

Tack Fredrik. De senaste åren har varit hårt mot mig. Men från och med måndag har jag bestämt mig för att inte ta emot något mer skit... Det får vara nog nu. Dags för omstart på livet. En burk Multiplex kanske, som mamma brukade rekommendera när jag var liten :-)