tisdag 8 december 2009

Man behöver inte sitta i regeringen för att fixa jobb...

Det finns en absolut övertro på att det är den andre som ska fixa allting. Det är tydligen någon slags ljusparad på gång i Vimmerby för alla som ska se sig själva som misslyckade. Utan jobb och sjuka. Det är rent patetiskt. Hur vore det att tända ett ljus för alla, även de som lyckats och låta dem visa hur de gjorde för att inspirera?

Man behöver inte sitta i regeringen för att skapa jobb. Det går utmärkt för många att skapa det på egen hand. Det visar sig i småföretagarkommuner. Kan vi nu få fram dem i ljuset så att de kan tala om hur de har gjort. För att inspirera.

Ett tips till Aftonbladet som tidigare i en artikelserie visade var jobben fanns. Leta rätt på dom som har lyckats skapa jobb. Det finns en mängd exempel. Många av de kommuner som har låg arbetslöshet har just många egenföretagare.

Ska vi hålla på och dra ner alla i skiten så blir det snart en självuppfyllande spiral nedåt i mörkret. Skäms på er socialdemokrater. Kom igen med lite konstruktiva förslag nu om jobb nu och inte bara såna som skattekollektivet ska betala. Regeringen å sin sida kunde bidra med att ytterligare förenkla myndighetsapparaten kring att driva eget företag. Man ska inte behöva ha fil.kand i blankettifyllande för att starta eget. Framför allt ta fram de inspirerande exemplen. De finns.

Det är väl bäst att jag påpekar att jag att detta inte handlar om att sjuka personer inte ska få den hjälp de behöver. Absolut inte. Men det är en annan sak. Men vi måste få slut på gnället om allting. Vad man ser beror på vart man riktar sin kikare. Eller hur? Alla metoder för förbättring är bra. Inget kommer troligen att vara heltäckande, det är int eheller nödvändigt. Det är bättre att vi försöker hjälpa varandra än sitter och väntar på att "samhället" ska fixa allt.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Tillåt mig citera statsminister Fredrik Reinfeldt, regeringschef:

"jobb kommer att vara den helt avgörande frågan. vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb."

Men när Reinfeldt et consortes misslyckas så gäller det plötsligt inte. Då är det upp till var och en att fixa fram jobb. Chop chop!

Mary sa...

Nu vill jag påpeka att det är mina egna åsikter som skrivs här, haha...

Regeringen fixar nog det här på sitt sätt. Men vi måste väl själva göra nå´t också. Inte bara sitta och vänta på att nåt ska hända.

Kerstin sa...

Och hur startar man eget om man inte är rik, var vänligt och tala om det.
Folk använder nämligen så lite skosnören nu för tiden.