söndag 31 januari 2010

Partiledardebatten snabbt nedslag...

Det twittrades vilt under partiledardebatten. Som vanligt. Nästa gång ska jag ta fram filmduken och projicera upp twittrandet. Det är på många sätt större behållning än själva debatten faktiskt. Intressanta människor som twittrar, puls, hjärna och hjärta. Följ twitterflödet här

Anmärkningsvärt...

Mona Sahlin kallar Björklund för stridstupp! Tänk om någon kallat henne höna sa många. Ja, tänk om. Sicket liv det skulle blivit.

Twittrarna fick genom kommentarer Peter Eriksson att knäppa upp en skjortknappen.

Alliansregering öppnar upp för Piratpartiet till Riksdagen genom att stå eniga bakom Ipred och FRA-lagen. Alla ungdomar lär gå dit.

Ingen sa nej till kroppscanning på flyget. Integritetskränkande som ovan också plus för Piratpartiet.

Fredrik Reinfeldt sa nej till kvotering in i bolagsstyrelser. Yes. Det var bra. Men frågan måste få diskuteras.

Lars Ohly, eventuellt en framtida minister beskyllde regeringen för att en bekant dött i cancer. Det var nog kvällens riktiga lågvattenmärke. Men säger en del.

För övrigt vann alliansen... Reinfeldt var bäst säger retorikexperten.

Vad tyckte kompisarna. Kent Johan Peter H Peter L

(SvD)

2 kommentarer:

Dittodattan sa...

Anna Olsson var ingen "bekant" till Lars Ohly. Det är en symbol för hur snett Alliansens sjukförsäkring slog, redan från början. Se här och här eller här. Finns säkert fler länkar, men lågvattenmärkena står tyvärr alliansen för när de gång på gång påstår att den som är sjuk har rätt till ersättning. Så är det tyvärr inte! Om de är okunniga eller ljuger låter jag vara osagt. Antagligen vet de inte (och besvärar sig inte med att ta reda på) hur deras egna regler slår!

embryo sa...

Reinfeldt hade inte en siffra rätt. 100 000 nya jobb var helt fel.

Dessutom var han helst svarslös i burkadebatten; var är de där som ropar (inget svar).

Att skylla på att det är media som tar upp frågor - frågor som brinner mitt i samtiden - och därmed gör dem angelägna eller svåra, det är, ursäkta uppriktigheten, riktigt dålig och alldeles genomsynlig retorik.

Lars Ohlys sanningar skär som en varm kniv genom menighetens ljumma smörbytta.