söndag 28 februari 2010

Alla offentliganställdas löner betalas via skattemedel...

Nu när det är sånt tjafs om att skattemedel betalar för hushållsnära tjänster kan man fundera lite över var alla offentliganställda får sin löner ifrån? Just det - skattemedel.

5 kommentarer:

Jonatan XV sa...

Det är väl ändå två HELT olika saker...? Det ena är en skattereduktion och det andra är en direkt utgiftsvariabel inom den offentliga budgeten.

Nog kan du hålla med om att detta verkligen är som att jämföra äpplen med päron?

En skattereduktion innebär ju att staten påverkar den fria ekonomin mindre och därför tillåts den skattereducerade aktiviteten att blomstra. Det är noninvasivt för ekonomin, inte tvärtom som fallet är vad gäller de offentliganställdas löner.

Mary sa...

Ja det är nog äpplen och päron på sätt och vis, men alla andra gör kompott på allt möjligt. Så varför inte.

Leif Nixon sa...

Nåja, för att vara petimäter finns det nog rätt gott om offentliganställda som inte är skattefinansierade. Affärsdrivande verk, avgiftsfinansiering, uppdrag åt näringslivet; det finns många alternativa finansieringsformer.

Mary sa...

Man kan vara petimäter Leif... Absolut.

Kattsand sa...

Det verkar ok med hur mycket bidrag som helst utan att någon klagar. Vem vet, hade det varit bidrag istället för skattereduktion för hushållsnära tjänster hade det kanske inte blivit gnäll om det, i vart fall inte om det varit bidrag(s)partiet som infört bidraget...