tisdag 23 februari 2010

Hushållsnära tjänster splittrar oppositionen...

Hushållsnära tjänster splittrar oppositionen. Miljöpartiet är för inom (s) är man så kluven att man inför öppen ridå klappar på varandra. Intressant.  Robert Noord i Haninge är för och hänvisar till sin partikompis Mikael Damberg som är för det hela. Agendan har gått sönder skriver Ankersjö.

Moderaten Tomas Tobé ställer en öppen fråga till Thomas Eneroth vi får se om han får svar. Minister Olofsson meddelar att Centerpartiet kommer att slåss för hushållsavdraget i valet. Bra Maud. Själv gilalr jag att det plötsligt finns tillgång till vita tjänster. Det var praktiskt taget omöjligt att få tag på en hantverkare tidigare om man inte var beredd att betala svart.

Andra som bloggar om detta är Mark Klamberg. Seved Monke Kent Persson Tokmoderaten

6 kommentarer:

Mikael sa...

Nja (mp) "för" är väl lite att ta i. De är för under rådande konjunkturläge, och när de rödgröna kommer till makten så börjar ju högkonjunkturen (per definition?).

Så "splittringen" (suck vilket överexploaterat ord) är nog mest på ytan.

OlofB sa...

Hej Mary!

Jag funderade lite på det här med att splittra block.

Jag ser blockpolitiken som ett demokratiproblem, se på alliansen "regeringsduglighet" och hur det gett ditt parti om inte total så nästan total dominans i politiken. fp+c+kd har ju fått stryka mer än en viktig fråga under denna mandatperiod.

Och anledningen är såklart medievinklingen - det är enkelt och tydligt att tala om splittringar och konflikter. Och blått/rött känns ju så "rätt" med alla blickar riktade över atlanten.

För mig känns det som en olycklig utveckling. Jag tror mera på samarbete i politiska frågor, inte skådespel där ena perioden betyder X och andra perioden betyder inte X, fast det är samma fråga (FRA t.ex.).

Med detta vill jag ha sagt att det kanske är något även du, som trots allt är en av de största m-bloggarna och därmed nätopinionsbildarna, behöver ha i åtanke. :)

Vill du förstärka eller försvaga blocktänket, är helt enkelt min enkla fråga.

Vi hörs!

Mary sa...

OlofB - relevant fråga faktiskt. När man såg hur vi tvärsigenom partitillhärighet jobbade med FRA-frågan så kan man verkligen fundera.

Men just nu har vi det som vi har det och då blir blockdiskussionen en naturlig del av det hela. Men nog borde det diskuteras.

Anonym sa...

NU var ju rotavdrag något som försvann 2005 och återkom 2008,, så att om det var svårt att hitta en hantverkare före valet som ville ha det vitt så berodde det nog på högkonjunkturen och inte på sossarna.

När det gäller rutavdraget så kanske man ska anpassa det så att dom som arbetar mest får använda det mest, inte såsom det är nu när dom med mest i lön använder det mest.

OlofB sa...

Vad bra att vi fortfarande kan kommunicera Mary! Vi behöver ha bra partiöverskridande förbindelser. Tror inte jag har alla pirater med mig där, men en växande skara.

Fredrik sa...

Tjaa, det är väl bra att det förekommer öppen debatt inom partiet istället för alla bara rapar upp partilinjen oavsett vad man faktiskt tycker?

Debatt är väl bra, särskilt inför öppen ridå?