tisdag 16 mars 2010

De hämtas inte från moderaterna - de har lämnat...

Ibland blir man förbannad. Det märks att det är valrörelse. Nu ska tydligen SD-ledamöter kopplas ihop med moderaterna. Varför det? De har ju lämnat moderaterna för att de inte gillar politiken. Det är bra. De hör inte hemma hos oss med den inställning de har.

Det finns nog en och annan skuggfigur i alla partier. Tyvärr. SDs politik delar inte jag och inte kommunisternas heller för den delen. Det blir lite lustigt att höra en vänsterpartist uttala sig om att gränserna mellan moderater och extremhöger alltid varit flytande. Just en skit ur rätt rör som min make brukar uttrycka det när han tycker att det går till överdrift. Hur var det nu - ingår inte vänsterpartiet i socialdemokraternas regeringsalternativ?

Jag har varit moderat sen 1973 och gillar att partiet hänger med i samtiden...

Ändlägen någon?  De brukar dock vara svåra att finna i valrörelser..

(Aftonbladet) (SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,  Tokmoderaten

9 kommentarer:

Calle Fridén sa...

Om jag inte minns fel har det från ert håll mycket länge framhållits att Sverigedemokraterna är ett parti för besvikna socialdemokrater. Det finns naturligtvis ett enormt nyhetsvärde i att fd moderater inte har svårigheter med att byta till SD, och dessutom får framskjutna positioner.

Anonym sa...

Det tål att påpekas att lejonparten av de så kallade moderaterna i SD enbart har varit medlemmar i MUF eller MSU. Dessutom hittar vi folk från både folkparti, center, sosseri etc i stor mängd likaså.

SvD sysslar med näst intill bedrägligt beteende när man utifrån detta stort hävdar att SD rekryterar från M. När det i själva verket handlar om vilsna själar som förvirrade gått med i MUF utan att förstå vad det handlar om och senare valt att gå till SD där de känner sig hemma.


Det faktum att fd väljare från S är i förkrossande majoritet bland SDs sympatisörer är en annan sak, men inte direkt smickrande för S med tanke på att folk så lättvindigt överger dem för SD.

Grottolle sa...

Anonym

"Det faktum att fd väljare från S är i förkrossande majoritet bland SDs sympatisörer är en annan sak, men inte direkt smickrande för S med tanke på att folk så lättvindigt överger dem för SD."

Kan du visa på det? Måste ju vara svårt att visa på vart den enskilde väljaren kommer ifrån..
Men vi ser ju nu var dom förtroendevalda kommer från..

Anonym sa...

Jag tyckte det viktigaste här var den enastående låga journalistiken, 13 personer med moderat "förflutet" beskrevs som hälften av 25, medan de 7 personerna med bakgrund i S beskrevs som " ett fåtal". Varför inte som 25% undrar man. Klart vinklat.
Kolla själva SvDs upställning av listan som länkas till artikeln.

Anonym sa...

HA!

Jag undrar om ni tror på era egna lögner, höger partiet SD är såklart samma som höger partiet M

Krävs det att ALLA moderater 100% går över

Det är bara att lägga ihop alla dessa undersökningar på vad folk vill rösta på så kan man se att det vänstra blocket får som alltid 49-51% och MED SD får det högra blocket 49-51%

Det är bara kolla genom historien med vilken sida röstar SD motsvarigheten i andra länder med, bara kolla på Danmark

Det är mycket enkelt alla höger personer i alla länder är rasister, men bara en liten del vågar säga det öppet

Vad jag finner mest roande är såklart dessa patetiska försök att säga att SD skulle föra samma politik eller vara samma personer som Social demokraterna TROTS att halva ledningen för SD kommer från Moderaterna. Och trots att det är det högra blocket som förlorar väljare till dem.

Men såklart ni till höger har ingen kontakt med verkligheten

Anonym sa...

Partiledaren är fd moderat, hälften av de toppkandidaterna kommer från moderaterna. I övrigt är det väl rekryteringen från KD och C, som utgör SD-ledningen.
För de lite mer klarsynta är det ju uppenbart att SD är en elitvariant av högerpartiet moderaterna.

/ karl

Johan sa...

Ha! En moderats försvarstal.

Jag har en lista på Antisemitiska förbundets medlemmar från 1920-talets Göteborg i burken. Flera återkommande namn som numera tillhör stora högernamn i nutida politik och näringsliv samt inte en titel mer vanlig än "stationsföreståndare".

Flytande min röv. Extremhögern och moderaterna är två olika sidor av samma mynt.

Mary sa...

Johan - världen har inte stått stilla sedan 20-talet. Det är 2010 nu. Världen anropar...

pex sa...

Mycket enkelt.

Ledningen för SD är höger inte vänster, de kommer att stödja högern inte vänstern.

SDs väljare kommer dock mest komma från vänstern och inte från högern.

Då inte sagt att alliansen kommer att stödja sig på SD. Min förhoppning är fortfarande att det största blocket efter valet kommer att bilda regering genom att de andra blocket kommer att lägga ner tillräckligt många röster.