tisdag 16 mars 2010

De visar det andra vill dölja...

Piratpartister är i luven på varandra. Än sen. Finns det något som är normalläge inom poliitken så är det osämja mellan människor. Det hela bygger på det. Åsikter som krockar utlöser frustration och dessvärre så riktas det ofta inåt och blir personfrågor. Ibland handlar det också om det naturligtvis. Personfrågor alltså. Den ene tycker si och den andre tycker så. För det mesta reds det ut. Men kanske att man ska komma ihåg att det ofta är stridbara människor som engagerar sig. Så det är klart att det blir krockar.

Piratpartiet kör sitt liv på internet, det blir avskalat ibland men för det mesta blir det väldigt bra. Just nu tjafsar de. OK - det blir öppet med sånt som vi andra till varej pris vill dölja. Men å andra sidan så brukar det mesta plana ut. Emma beskriver det hela bra utifrån/inifrån sitt perspektiv som piratpartist, liksom Anna. Båda har insyn i det inre av sitt parti. Det kan vara bra att lyssna till dem också. Jag tror på transperensen i smatalet även när det går lite hett till. Det kan hjälpa att en tredje part ser det hela med andra ögon så kan det gå att lösa konflikten. Ofta så brukar kombattanterna hamnat i var sitt ändläge som de varken vill eller kan ta sig ur. Det värsta är förstås om den ena skaffar sig massa kompisar som alla trycker på den ensamme andre. Då hamnar vi  mobbningssituationer. Det är dock så att vi alla har bjälkar i våra egna ögon... som vi inte ser.

Piratpartiet har en bra fråga som jag gillar. Organisationen har dock inte funnits så länge. på gott och ont så där finns en del att önska. Då blir det konflikter, allt måste prövas. Gränser ska sättas, kunskap ska byggas osv osv. Jag brukar säga att vi moderater och andra mer mogna partiorgansiationer kan bli mer som Piratpartiet. Men de måste bli mer som oss. Ty i en samling av väldigt många människor krävs viss ordning. Så är det bra. Annars går det åt pipan. Jag tror faktiskt att Piratpartiet fixar till det här. Att skrämma trollen ut i solen brukar göra att de försvinner. Vi som är mer etablerade har funnit en viss ordning, som vi nog kanske måste släppa lite på. Organisationer är i ständig utveckling, precis som det ska vara (tänk jag har läst en hel 5 poängskurs på universitetet om den saken, så det är på allvar).


(SvD)  (Makthavare)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Taget från webbsidan "Vi som är mer etablerade har funnit en viss ordning".Ja det kan man ju verkligen hålla med om.Nu var det dags igen från Moderat hållet.

http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1919237/stefan-moller-tvingades-lamna-posten

Erika

Lars-Erick Forsgren sa...

Erika. Det var ett slag under bältet. Mycket kan man anklaga moderaterna för. Liksom olika moderata politiker.
Men att antyda något slags guilt-by-association mellan denne märklige man och Mary, det är för fult.

Michael sa...

PP Äger, helt klart viktigaste funktionen för demokratiutveckling i samhället.

Scary Devil Monastery sa...

@Mary

Vi i PP tackar för berömmet.

Och även om jag inte kan förstå varför någon med ryggrad och hjärta vill bli kvar i M får det bli två tummar upp för din envishet och framsynthet.

Mary sa...

Erika du verkar inte förstå vad jag skriver. Ingen fara gå någon annan stans och läs.