måndag 22 mars 2010

FRA-lagen strikes back...

De är inte dumma de där socialdemokraterna. Nu använder de FRA-lagen i valdebattem. De gör de rätt i. De inser förmodligen att det finns flera hundratusen förstagångsväljare att vinna på den debatten. Dessutom ställer det till lite problem för alliansen i valrörelsen. Samt ger Piratpartiet lyftet de kan behöva.
 
Den ska skrämmas fram ur skrymslena den lagen och åtgärdas är min uppfattning. Här försvinner partipolitiken för min del och jag går in i en slags övergripande samhällsdebatt som korsar alla partigränser och går tvärs igenom åldrar, kön och intressen. Alla som följt min blogg vet var jag står i den frågan. Integriteten är viktig, att kunna yttra sig anonymt likaså. Här finns inget att kompromissa om för min del. Riv upp och gör om den om den ska bort från dagrodningen. Mycket viktigare än många andra frågor som nu tas upp som aktuella faktiskt.

Thomas Bodström talar om FRA-lagen och säger att han var beredd att lämna sitt jobb som politiker för den. Hur som helst så är det han som fått bära hundhuvudet på den sidan. Jag var inte med så vad som är rätt eller fel vet man inte. Men lagen är inte OK. Basta. Thomas Bodström blir statsminister i en (S)-gängsledd regering, tro mig.

Jag skrev igår om partipiskor. Sanna Rayman tar upp frågan och diskuterar grupptryckets fenomen. Hon talar också om personvalet och funderar kring om det inte vore bra om vi kunde stryka politiker på listor istället. Ja, det kunde man förr och det var ganska bra. Kanske att någon blev ledsen, men det får man tåla.

Aftonbladet  Korseld programmet som 100.000 lyssnar på. Mark Klamberg fortsätter att ställa frågor till Bodström.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

dopad sa...

Helt klart var det roligare förr, den tid då man fick tänka själv samt umgås utan att staten behövde övervaka så man umgås på "rätt" sätt.

http://www.facebook.com/group.php?gid=371824565826

OlofB sa...

Håller med om att FRA-lagen har oerhört symbolvärde detta val.

Word på dig och keep on fighting!

Anonym sa...

Jag finner det osmakligt att man per automatik döms till livslång registrering och övervakning av alla aspekter av sitt liv bara för att man föds i Sverige.
/jay

Anonym sa...

Fy för sossarna som tog fram förslaget, men helt galet att alliansen fortsatte och tog det hamn..
två fel blir inte ett rätt

Anonym sa...

Fy på sig sosse...och moderat.

Anonym sa...

Ja FRA är galenskap från början till slut. Ipred också. Riv upp. Gör om (skrota). Gör rätt!
Angående listor. Är inte listor väldigt förra årtusendet? Borde inte var och en kunna knepa ihop sin egen lista av kandidater från partiet? Som personval, men för mer än en person.
På så sätt skulle allmänheten tvingas ta ställning till vad de enskilda kandidaterna faktiskt tycker. Kandidaterna måste förbinda sig att tycka som de lovat i mandatperioden och politiken skulle gå från en grå åsiktssoppa till en livaktig representation, som det ursprungligen var tänkt. Är helt övertygad om att dagens säkra kort som t.ex. Beatrice Ask inte skulle komma in i riksdagen då, men kanske Mary X.