onsdag 3 mars 2010

Sju ger sig på en och sparkar...

Det första jag vaknade av i morse var att man på radion talade om att sju ungdomar gett sig på en ensam person och sparkat och rånat honom. Det var också ytterligare ett rån på annan plats. På morgonen! Killen som blev sparkad fick åka till sjukus där man konstaterade att det inte var någon fara med honom. Ingen fara på utsidan kanske, men hur ser det ut i själen efter en sådan händelse? Vågar man gå ut själv? Blir man misstänksam mot alla resten av livet? Ja, jag tror det.

Regeringen jobbar för att det ska bli fler poliser på gator och torg och det är ett sätt att tackla problemet att medborgare ska känna sig trygga på gator och torg. Man ska kunna ta ut pengar i en bankomat utan att bli rånad. Man ska kunna promenera på en trottoar utan att bli nedslagen. Man ska inte behöva vara rädd för att vara ute och promenera.

Det finns också andra saker att hantera här. Det är att ta reda på vad det är som ger hjärnsläppet att attackera andra människor som befinner sig i underläge som vi måste åt. Jag går inte med på att det bara är synd om dem som slår och sparkar. Det är inte skäl nog att utsätta andra människor för livslång rädsla och ångest. Vi måste åt ungdomarnas föräldrar, tala med dem och berätta vad deras ungar gör och ge dem stöd att ta i tu med sakne. Det är kanske de enda som kan påverka detta i en annan riktning. De flesta har föräldrar, de som inte har det får vi ta hand om på annat sätt.

Ett gäng på sju slår ner en ensam person för en plånbok och en mobiltelefon - Det är helt oacceptabelt.

Aftonbladet SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

det är egentligen en sanning med modifikation att regeringen arbetar för att fler poliser ska vara ute på gatorna.

Det var väl 20000 fler poliser som skulle anställas har jag för mig. Men samtidigt så ska man se det till att polisen ska inte få mer pengar för detta vilket leder till att man kommer att avskeda städerskor och väktare på polisstationerna och låta poliserna städa istället. Som medborgarvittne så har man ju sett detta. Städerska blir färre, polisen får göra avvisiteringar och ingen har något ansvar. Så när man säger att 20000 poliser ska anställas, så betyder inte det 20000 poliser på gatan, utan det betyder 20000 som städar och arbetar inomhus.
/Daniel A.

Stocken sa...

@Daniel A:

Det var väl ändå så att det skulle bli 20.000 plitar totalt, inte 20.000 nya.

Hans J sa...

Det är precis som när "riksdagspartierna" ger sig på Piratpartiet!

7 sparkar (fast iofs så ligger inte Piratpartiet)...

Fast Datadirektiv ska vi inte ha och så småningom ska vi bli av med FRA-lagen också!

Anonym sa...

du är ju inne på det själv men fler poliser kommer inte att hindra den här typen av händelser. möjligtvis kommer några fler poliser synas (om det inte blir som daniel sa att dem städar kontoret istället) och då kommer eventuellt endel invånare att känna sig tryggare. Men alltså en falsk trygghet. som du kommer in på på slutet så måste man jobba med andra värden här. och det är inte synd om dem som sparkar men på något sätt har dem kommit dit...