tisdag 16 mars 2010

SSU vill vara med i alliansen...

Ungdomsförbund är alltid lite extra och tar i så livstyckena spricker mellan varven. Nu har SSU kommit underfund med att Alliansen inte är registrerat hos PRV och vill skydda det för egen räkning. Jag hoppas att de inte lyckas. Tramsigt säger moderaternas kommunikationschef Pär Henriksson till SvD.Kanske rent av lite bimbovarning menar Fredrik Antonsson. Uppdatering: Både Sanna Rayman på SvD och Hanna Wagenius förklarar varför SSU kommer att misslyckas.

Ja detta är väl den delen av politiken som är barnslig och inte direkt bidrar till samhällsutvecklingen. Detta får mig odelat att tänka på en historia mellan de första datortidningarna  Sverige. En person ville starta IDG-tidningen Computer World här. Detta kom en rask marknadschef på ett annat förlag på och snabbt som attan skyddade han namnet. Det är därför tidningen heter Computer Sweden här men Computer World på andra ställen. Förlaget som knyckte namnet hette Nordpress och de gav ut tidningen Datornytt och där jobbade jag. Lite kuriosa så här på kvällskvisten...

För övrigt är det fantastiskt hur mycket uppmärksamhet alliansens nya logga fått. Men så är det alltid med logotyper och form - är det något alla kan tycka om så är det såna saker. Det blir ofta ett himla liv och man kan nog säga attdet lyckats den här gången. Peter L Andersson menar att en ny logotype inte kommer att kunna dölja den dåliga politiken, ja vad ska han säga, han är socialdemokrat.

Både positiv och negativ har framförts. Olika experter har uttalat sig. Själv har jag iofs arbetat med en del tidningsomgörningar med logotyper inblandade, men jag var också gift med en logotypemakare i många år och lärde mig en del. Bland annat att en logotype som står ut bland andra i tidningshyllan har en bra logotype som håller: Gå till en tidingshylla och kolla får ni se. Det intressanta är att att ni ser de titlar som ni väl känner igen men de andra blir som ett gytter och man får läsa varje titel för sig. Hjärnan fungerar så att den ser mönster, och kommer det något som särskiljer sig så kommer man att se den först. Min uppfattning är att alliansloggan är en sådan. Vi får se om det är rätt. Men jag tror det.

Jag gillar den hur som helst och ser fram emot att den ska fyllas med innehåll från och med nu. Det är det som är viktigast menar Kent Persson och det måste man hålla med om. Per Ankersjö är nöjd. Mark Klamberg skriver just om innehållet i alliansens politik och hänvisar till Daniel Rhodin som talar om alla möjligheter som vi borgerliga har framöver. Vi har en gedigen pedagogisk uppgift framför oss. Vi måste ställa frågor som varför (S)-gänget visar förakt genom att bortse från fördelarna för de företag som växer fram med RUT och istället bara se nackdelarna som Seved Monke säger.


DN SvD Metro Aftonbladet Motpol Annie

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Hanna Wagenius sa...

Det är lugnt Mary, en registrering har inga som helst juridiska följder. Barnsligt försök, ja, men harmlöst.

Mary sa...

Jag vet detta förstås Hanna ;-). Vi lär få se mycket barnsligheter framöver. Från alla håll antagligen.

Hemlige sa...

Nu kan ju varken SSU eller de borgerliga partierna namnskydda ordet "Alliansen" för politiskt arbete. Det har ju avänts av andra parter förut. De borgerliga partierna lånade ju namnet "Alliansen" från den högerfascistiska organisationen Demokratisk Allians.

Anonym sa...

Det hela kan man också likna detta
http://www.politikerbloggen.se/2008/12/09/12496/