söndag 18 april 2010

Aftonbladet satsar på att bli arbetsförmedling...

Fredrik Reinfeldt talade i sitt Göteborgstal inför 2500 moderater om att AF nu inriktats mer på att göra det som namnet står för - förmedla jobb. Han menade att det inte är tjänstemännens fel att det blivit att det gjort en massa annat, de har helt enkelt haft för många uppgifter och det har vi nu försökt ändra på sa han. Det är en ny arbetsförmedling idag. Nåja, jag tycker att det är en bra ambition men ser inte att förändringen nått ända ut på de lokala arbetsförmedlingarna ännu. Det finns mycket kvar att göra i synnerhet i form av bemötandet till de som söker jobb. Det jag har sett i form av korrespondensen med arbetssökande i bekantskapsskretsen förskräcker. Det är i princip hotbrev som inte alltid har grund, cirkulärbrev som skickas ut till alla. Men men, jag vet att det finns jättebra arbetsförmedlare också och att de har varit lite bakbundna av sina myndighetskrav. Blir det bättre här så gynanr det alla. Men det tar tid att svänga kolosser av den storlek som arbetsförmedlingen är.

Aftonbladet tar nya grepp och tänker hjälpa folk att få jobb -  Jobbresan... Mycket tips.

Hur coolt är inte det. Heja... Här kan man prata om solidaritet. Aktiva handlingar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Dennis Nilsson sa...

Hej Mary!

Ordförande för MUF Oxelösund här. Tänkte att du kanske är intresserad av min politiska blogg. Om du är så hittar du den på: http://signdennis.bloggplatsen.se/

// Dennis Nilsson, Ordförande MUF Oxelösund.

Noctumlux sa...

Jag skulle gärna vilja veta följande:

Jag har en neuropsykiatrisk funktionshinder och är på väg att utförsäkras.

Jag skulle gärna vilja veta hur det är tänkt att jag ska kunna få ett arbete med en "riktig" lön när jag inte ens fungerar socialt?

Hur är det tänkt för sådana som jag. Är det meningen att vi ska lalla runt på olika åtgärder såsom OSA (offentligt skyddad arbete) med lägre lön än de som arbetar "på riktigt"?

Jag skulle gärna vilja veta din synpunkt om detta.

Mvh Nattljus

dopad sa...

Det är synd att Centern varit ett så lydigt parti i allianskonstellationen. Centern är väl det enda parti som försöker driva jobbskapande regelförändringar. Att söka massa jobb som inte finns tror jag inte är speciellt effektiv politik annat än i högkonjunktur.

Att starta ett kunskapsföretag i Sverige idag är extremt svårt för att inte säga omöjligt såvida man inte har en väldigt stor säck med pengar.
Kunskapsföretag är den viktigaste typen av företag om man ser till landets utveckling.