fredag 23 april 2010

Den sorgliga delen av valkampanjandet...

Falskt brev från Mona Sahlin cirkulerar tydligen runt i borgerliga kretsar. Häromdagen hörde vi talas om en youtubefilm där någon stolt sjöng att han skjutit statsminister Reinfeldt och hade flera på kornet.

Detta är avarter av politisk kampanj som jag tar direkt avstånd ifrån. Jag kan förstå att Johan W är upprörd. Men å andra sidan är detta ytterligheter, inte för att det på något sätt ursäktar det hela, men det finns dårpippisar överallt. Expressen minns hur en person på Socialdemokraternas högkvarter spred rykten om Fredrik Reinfeldt förra valet. Han blev polisanmäld för förtal. Det är helt enkel illa att sånt här förekommer. det oavsett varifrån. Det tar uppmärksamhet från sakfrågorna minst sagt,

S-bloggarna är arga, jag kan förstå det. Skulle själv försvara min partiledare i ett sånt här läge. Tråkigt nog har jag sett en hel del liknande saker kring andra partiledare genom åren och det har verkligen inte bara 
kommit från de borgerliga lägren. Alla är lika goda kålsupare här. Så allt för höga brösttoner kanske man ska undvika. Men kul är det inte alltid. Det får man verkligen påpeka. Erkänner att det är lätt att hamna i fåran och följa med och tillstår att jag själv lade upp den omtalade ickesmickrande Youtubefilmen med Mona Sahlin långt innan den blev en snackis. Det skull jag inte göra idag faktiskt. Har helt enkelt börjat tänka lite mer på var saker och ting landar. På den personen som blir berörd av elakheterna. Men en älsklingsfilm i genren är den där Göran Persson kallar en av sina medlemmar för kommunist. Den är autentisk dessutom.
Lite kan man allt retas men nån måtta får det allt vara.

Att en presskonferens ställs in är dock mer intressant att spekulera kring, i synnerhet som den handlar om trafiköverenskommelsen i Stockholm. Förbifart Stockholm som nu också kallas Förbifart Sahlin. Den typen av skämt tycker jag nog att man får stå ut med i valtider.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Krassman sa...

@Mary
Nej, alla är inte "lika goda kålsupare" här. Borgerliga PR konsulter som sitter på privilegierade stolar inom borgerligheten kan du inte bara vifta bort så enkelt, som du så ofta har en vana av att göra.

Har du några rafflande avslöjandena att jämföra detta med så fram med dom, annars kan du börja med att ta avstånd, utan försvarstal om ni har minsann....och jag minns en gång på 70-talet....en kille på Yotube sa (dessutom utan att länka) eller dylikt. Höj nivån en aning Mary, jag vet att du kan det.

Anonym sa...

Till Krassman:
Skillnaden är ju att det som står i Sahlin-brevet är sanna saker, som Mona Sahlin har gjort.

LeoB sa...

Ja, det är skillnad vem som gör det och vad. Efter vad jag hört så fanns det nid-affisher mot Olof Palme i en del centrala avdelningar av försvaret under den sista tiden när han levde. Med tanke på vad som sedan hände känns det mycket märkligt.

Men att försöka förminska motståndaren genom förnedrande och kanske till och med föraktfulla beskrivningar riskerar alltid att hindra oss själva och andra från att tänka. Och då blir politik ganska meningslös. Förutom att våldet kanske lurar bakom hörnet.

Johan Westerholm sa...

Mary

Du vet mycket väl att jag tycker att slikt beteende är oacceptabelt oavsett politisk färg eller måltavla.

Jag tog avstånd från Luciano Astudillo när han använde oacceptabla debattekniker i Riksdagen med Sven Otto Littorin.

Jag tog Sven Otto i försvar när tabloidpress jagade hans familj

Jag tog avstånd från "döda Reinfeldt"-videon.

Allt på min blogg för den som orkar läsa. Och att vifta bort det "som ytterligheter" är att acceptera de som företeelser, för vad är då "normalgraden" som kan accepteras? Tyvärr blir du svaret skyldig nu. Det är inte ok, och definitivt inte ett valår som detta.

Jag börjar fundera en hel del över alla dessa PR-konsulters kompetens faktiskt, om det är lönt att ha dom kontrakterade.

Med tanke på hur mycket tid det måste gå åt för våra förtroendevalda att bringa rätsida i klavertramp som detta kan det inte uteslutas att vissa byråer kanske borde syssla med annat.

mvh

Johan

Mary X Jensen sa...

Jag håller med dig Johan även om jag uttrycker mi på annat sätt. Jag tar avstånd från sånt här. Jag skriver ju det men försöker ändå reosnera kirn gdet hela och då menar jag att det är ytterligheter. De flesta gör inte så här eller tycker att det är kul heller för den delen.

Jonas sa...

Apropå politiska fadäser som man får lida för i efterhand, varför kom Littorin helt undan sin förfalskade examen? Det är tydligen skillnad på folk och folk.