fredag 23 april 2010

Låt de gamla bo ihop...

Hur svårt kan det egentligen vara att låta äldre männsikor få fortsätta bo ihop? Hur kan det komma sig att det måste till det ena mötet efter det andra där man inte kommit fram till några lösningar. De gamla får vänta. Det är inte bara i Eskilstuna som detta sker. De gamla har inte tid att vänta. De är sjuka och behöver bo ihop NU. Hur svårt kan det vara egentligen. Ta två rum i äldreboendet och slå upp väggen, fixa en dragdörr emellan lägenheterna så att de snabbt kan göras om till enpersonbostäder igen. Snipp snapp - Klart.

Jag har varit personligen inblandad men tog saken i egna händer och fick det gamla paret flyttat från en tvåpersons sjuksal på sjukhuset som bostad. De var båda förtvivlade förstås men kommunen hade i alla fall försökt. Nu blev det lägenhet hos Borgerskapet i Stockholm och det var förvisso lite dyrare med hyran men å andra sidan var matkostnaden lägre och maten mycket bättre så det blev en vinst i alla fall kvalitativt sett.

Vi måste slåss för våra äldres värdighet på gamla dar. Så här kan vi inte ha det.


Uppdatering2: Nu säger minister Hägglund ifrån. Bra.
Uppdatering: Läser just att det äldre paret i Eskilstuna inte får bo ihop. Att slita hjärtat ur kroppen på gamla människor är tydligen lättare än att jobba praktiskt. Hur svårt kan det vara? Man kan bli matt för mindre.

(Aftonbladet).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Urban Cat sa...

Tjing!
...en liten påminnelse:
http://projektpariktigt.blogspot.com/2010/04/rapport-politisk-bloggutmaning-2.html

/Cattis alias Urban Cat

Anonym sa...

Det är skamligt att man inte får bo tillsammans när man är gammal det heter jU i nöd och lust eller?

embryo sa...

Mäh.

Det är ju ERT samhälle. Det där man sänker skatter och sänker skatter på skatter och sätter pensionärer på undantag eftersom de JOBBAR ju inte.

Ge upp till slut.

Inse att verklig välfärd sätter människan - den lilla människan - främst. Och bygger ett samhälle där grunden är den lilla människan, den svaga, den gamla, den som behöver vårt gemensamma stöd.

Höj skatten och höj pensionen. Hjälp di gamle.

I Kina vördas de gamla. Här kastar vi dem på soptippen och vördar ungdom arbete flit och nit. Som om. Som de här hagmal paren inte har jobbat?

embryo sa...

edit: hagmal = gamla