onsdag 28 april 2010

Nej jag är ingen partimegafon och inte deltar jag i pingsystem heller...

Dagen har varit märklig. En annan bloggare har på blodigt allvar anklagat mig för att vara en partimegafon och dessutom för att jag tillsammans med Kent Persson och några moderater till skriver en gruppblogg som han anser vara en pingblogg! Väldigt låg nivå. Jag förstår heller inte varför.

Nu är det så här att jag är ingen partimegafon precis, det tro jag inte att någon i partiet tycker heller. Dock är det väl inget självändamål att sitta och vara emot partiet hela tiden. Då är det kanske lämpligt att byta eller göra något annat. Självklart skriver jag positivt om moderaterna för det mesta, varför skulle jag inte göra det. Det är partiet jag kandiderar för och dessutom har tillhört sedan 1973. Det vore väldigt konstigt om jag inte höll med om det mesta. Däremot så kritiserar jag vissa frågor och det gör jag ganska starkt. FRA-lagen, Ipred är exempel på det. Det vet de flesta som läser här.

Vad gäller att kalla bloggen Moderata Perspektiv för en pingblogg så är det inget annat än oförskämt.

ModerataPerspektiv startade Kent och jag som ett experiment där vi ville vara mer övergripande moderata egentligen och inte skriva så personligt som på våra egna bloggar. Sen blev det svårt att driva två bloggar och vi frågade några till om de ville vara med. Konstigare än så är det inte.

Att gruppblogga är inte helt ovanligt. Det är många som gör det - Här är några: SameSameButDifferent,  Politik20någotsmart.se, Skiften, KDVarberg, Lilla GummanLivbåten, JMW

Vad bloggaren i fråga är ute efter förstår jag faktiskt inte. Men roligt är det inte för mig. Jag försöker vara seriös på alla sätt i mitt bloggande och blir självklart berörd av den här typen av påhopp. Men å andra sidan har jag ingen anledning att ta åt mig så jag gör inte det. Dock är en av de bästa sakerna med en blogg att man kan gå i genmäle direkt.

Så jag är ingen partimegafon och inte har jag någon särskild pingteknik för att få länkar heller. De får jag för att andra läser vad jag skriver. Jag läser andras bloggar och hänvisar och länkar till dem jag tycker har något att säga som intresserar mig.

3 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Mary, vännen. Kan väl erkänna att du i vart fall inte är någon av de värsta megafonerna.
I så fall skulle jag inte kolla in din blogg längre.
Det är väl naturligt dessutom att i valtider så blir partitroheten lite större än när det inte är val, av olika skäl. Och har man hittat ett parti som man i huvudsak kan finna samhörighet med, så då så. Bara det inte går för långt.

Samtidigt måste jag säga att nog är du mera vänlig emot m-förslag och m-potentater nu än tidigare. Vi vet ju dock var du har avvikande åsikter - och DET ÄR DET INTRESSANTA!

Jag har funnit att många annars intressanta partibloggare blivit så partitrogna nu att de inte är intressanta. Vad partierna tycker, det vet vi.
I vart fall jag läser bloggar för att hitta intressanta analyser och för att diskutera olika aspekter på sakfrågor.

Sorry, de flesta partimärkta bloggar har därför blivit så fruktansvärt tråkiga nu. Men din är inte värst ;)
Du har ju en egen profil, vilket jag önskar att fler hade, oavsett parti.
Och önskar att det funnes fler som var helt obundna partimässigt. Men som har både åsikter och insikter.

Jerker Montelius sa...

Jag håller med Lars-Erick
Du är inte värst men nog finns det tendenser till "rättning i ledet" och att det länkas utan någon speciell anledning till partikamraternas bloggar.
Jag läser fortfarande men det verkade mer inspirerat förr när inte valet stod för dörren.

Mary X Jensen sa...

Jerker - det beror ju helt på vad det är för frågor som är aktuella ;-)

Det är väl inte konstigt att man stöttar det parti man kandiderar för. Det vore konstigare om det var tvärtom.