tisdag 13 april 2010

Ohly hjälper Mona... nobbar Victorias och Daniels bröllop

Ohly meddelar att han är trött på hysterin kring bröllopet mellan kronprinsessan och hennes Daniel och därför tänker tillbringa tiden på landet istället för att delta. Han tackar nej till inbjudan.

Nu har vi monarki och det kommer att bli en fantastisk tillställning för Sverige det här. Hela världen kommer att uppmärksamma det hela. Det är bra för landet Sverige. Oavsett vad man tycker om monarki. Ska inte en eventuellt blivande minister kunna ställa upp på det?

Jag känner med Mona Sahlin. Jobbigt.

Själv ska jag njuta i fulla drag, särskilt av alla tjusiga klänningar...


Expressen  (SvD)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

9 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Mary

....och om han skulle tackat ja till inbjudan skulle han hudflängts i såväl media som social media som hycklare....

Eller?

Handen på hjärtat, jag tycker det är rakryggat och rätlinjigt.

mvh

Johan

Mary X Jensen sa...

Jag kan hålla med om att det är rakryggat för hans personliga del.

Men är en person som inte kan acceptera statsskicket och ställa upp för en av landets största begivenheter verkligen ha en framträdande och kanske avgörande position i regeringen?

Man kan tycka - absolut. Men när det bränner till får man gilla läget.

embryo sa...

Hurdå "accepetera statsskicket"?

Vi är många i Sverige som anser rojalismen och den ärvda tronsföljden vara en föråldrad och sorgligt historisk rest av ett medeltida feodalsamhälle.

Monarki är en icke-demokratisk statsform.

Varför ska vi ha människor som föds in till givna samhällspositioner? Vart tog valfriheten vägen? Apanageslaveri är vad det är.

Heja den fria människan. Heja demokratin.

Vive la république!

berinder sa...

Som sagt, jag tror många.. speciellt många orangea, hade hudflängt Ohly om han hade gått. Ohly kan i moderata ögon inte göra rätt och därför hade han gjort fel oavsett vad han hade gjort...

Personligen ser jag ett enormt slöseri av skattepengar och varenda snitt som äts på bröllopet kommer troligtvis kosta mer än vad som läggs på en skolmåltid idag... Ett dyrt spektakel som hyllar ett odemokratiskt styrelseskick är vad det är. Tvi vale!

Anonym sa...

Har alltid röstat Moderat därför att partiet står för individens rätt och ansvar. Ohly har i detta fall gjort precis det som vi borde kräva av oss själva. Stå för det han tycker. Vad är det för dravel om att inte acceptera statsskicket? Jag är själv för republik och tycker att sagofigurer hör hemma, just det, i sagorna.

Peter Björkman sa...

Sen när handlade politik om att "gilla läget" och "ställa upp", dvs. om att sluta upp bakom fenomen i samhället som råkar vara populära och folkliga? För mig handlar politik om att ha övertygelser, och att stå upp för dem. För mig är Lars Ohly rakryggad nog att ge röst åt alla oss svenskar - och vi är också många - som av historiska och politiska skäl föraktar den institution som nu glatt - och tydligen på ett obligatoriskt sätt - skall hyllas.

Fältmarskalken sa...

Herr Ohly är republikan, kommunist och vederstygglig samhällsomstörare. Att tacka nej till inbjudan är givetvis både otacksamat och oförskämt av en person som aspirerar på en ministerpost om, Gud förbjude, den klandervärda socialistiska och kommunistiska alliansen skulle komma till makten.

Dock skall brudparet, Hennes Kunglig Höghet Kronprinsessan med tillkommande Gemål, icke sörja allt för mycket över denne uteblivande gäst. Högtiden som sådan hade knappast vunnit på deltagande av en kommunistledare.

Länge leve monarkin!

Dennis sa...

Vad skulle det vara för fel att inte ställa sig bakom någonting så odemokratiskt och förlegat som kungahuset? Födas in i en en familj som anses vara bättre än övriga människor? Var vi inte kommit längre än så? Får ju inte ens sträcka fram handen till Carl Gustav förens han har gjort det först. Plus att du föds in i det. Är det demokratiskt?

// Förbi det förlegade

Cecilia V, Gbg sa...

Tvärtom. Jag uppskattar Ohlys artiga nej och tror uppriktigt att det svenska politiska klimatet skulle tjäna på att fler politiker gör rakryggade och principfasta symbolhandlingar av denna typ. Och det oavsett vad man tycker om monarkin eller höger-vänster.

(Sedan sncaket om att Ohly borde "ställa upp" för monarkin eftersom han är partiledare i ett riksdagsparti känns något bakvänt. Om monarkin har ett behov av att Ohly "ställer upp" för den är det onekligen en ynklig monarki...)