söndag 2 maj 2010

Bloggdebatt, Agenda och Östros...

Så här reflekterade jag på min lokalpolitiska blogg Österåkerskaramellen tidigare idag.

Första maj har passerat. Socialdemokraterna har lovat skattehöjningar till i princip varenda kotte som jobbar. Det är det och inget annat det handlar om. Oavsett vad de säger och hur de lägger upp det hela. Höjda bidrag för vissa är också lika med höjda skatter för andra. Glöm aldrig det. Socialdemokrater kallar det solidaritet, men en titt på deklarationsblanketten säger att det betalas en hel del skatt här i familjen. Kom inte och tala med mig om solidaritet säger min man. Jag betalar skatt för många.

Barbara L gjorde en fyndig reflektion på min FB. Om man jobbar får man betala skatt om man inte jobbar får man skattepengar.

Kent P och Johan W forsatte sin bloggduell på Aftonbladet under Agenda mellan Borg och Östros ikväll.

Gissa vem jag håller på? Just det - Anders Borg. Jag tror nämligen på hans inriktning och kommer att slåss för den också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Som Östros säger "även de rika måste bidra"... Även? Vad menar han egentligen? Jag vill upplysa den tänkte finansministern om att jag för några dagar sedan bidrog med ca 12000:- i preliminärskatt och ca 12000:- i arbetsgivaravgifter.

Det är väl en sak att vilja ha mer pengar, en annan att dissa de pengar som redan betalas in.

Men, efter valet är det väl bara att gå ner i arbetstid så städar jag själv hemma (det kommer att löna sig bättre än att gå till jobbet). Nirvana för (s)! Färre rika (jag tjänar ju mindre då!), inga RUT jobb och jag tar hand om min skit själv ;-). Nackdelen är ju minskade skatteinkomster... men å andra sidan... jag bidrar ju enligt uppgift inte nu heller så vem bryr sig?