lördag 1 maj 2010

Första maj - stora plakatdagen...

Opinonssiffrorna går upp och ner hela tiden man undrar vad som egentligen gäller. Just nu leder de rödgröna tävlingen, förra veckan tog regeringspartierna in rejält. Vad ska man tro på? Det är bara att kämpa på för det man själv tror på helt enkelt. Man får stå upp även när det blåser hårt.


Oppositionen leder idag och det är 77% chans att Mona Sahlin blir statsminister skriver Lena Melin och påpekar också att statistik är statistik och att allat kan hända. Jag tar tag i de återstående 23% och tänker att här ska vinnas val. Än är det inte för sent. Mona Sahlin lovar till pensionärerna det gjorde även Fredrik Reinfeldt och alliansen gjort. Så det blir till för pensionärerna att bedöma själva. Väldigt många pensionärer står bakom den borgerliga politiken. Grejen är väl att man nu höjer skatterna för alla arbetstagare för att få råd till sin pensionärssatsning - det vill säga fördelar om. Den borgerliga regeringens satsning på att fler ska jobba och bidra betyder å andra sidan att det kommer in mer pengar i skattekistan som i sin tur kan fördelas. Det hör vi väldigt lite talas om. Rättvist är att människor får bestämma själva tycker jag, inte att socialdemokraterna ska bestämma vad som är rättvist.

Löfteskarusellen går bara snabbare och snabbare en dag som idag. Första maj - valår. När trillar någon av? Varför vänder man sig till ensamstående mammor - vad är det för jämlikhet? Får ensamstående pappor också del av det stödet? Ensamstående föräldrar vore rättvist.

Idag debatterar mina bloggvänner Kent Persson (M) och Johan W (S) på Aftonbladet. Kul idé. Föredrar att kalla även (S)-bloggare för vänner. Förvisso har vi olika politiska ståndpunkter men som människor kan man ha en del gemensamt ändå. I vårt fall handlar det om samhällsengagemanget. Något som folkpartisten Annika Beijbom tar upp här.


Kent noterar att röda flaggor inte bara handlar om frihet utan också om förtryck. Det finns all anledning att kommentera det. Första maj som vägval funderar Johan W och sammanfattar sitt ideal med Frihet på jämlikhetens grund. Jag skulle vilja vända på detta och säga jämlikhet på frihetens grund. Frihet att själv kunna välja och styra sitt liv. Det är inte frihet att leva på bidrag det är alltid villkorat, däremot är det frihet att kunna försörja sig själv och vi ska inte glömma att de flesta människor i arbetsför ålder arbetar. Och de gillar att få behålla sina egna hårt ihoparbetade slantar. En sjuksköterska som får cirka 1700 kronor mer i plånboken varje månad gläds åt det. Jag tror att hon vill ha det så.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Staffan sa...

Liten mattekoll bara... 100%-77% = 23%, inte 33.

Mary X Jensen sa...

Haha - det var bra - men det var nog bara skrivfel faktiskt. Jag rättar. Tack.