Kent Persson tycker att regeringsalliansen borde satsa mer på att snacka om sin egen politik i stället för att försöka punktera motståndarlagets idéer. Gör om gör rätt säger han. Man kan inte annat än hålla med faktiskt. Det finns en märklig tanke om att man inte ska prata med dem som inte tycker likadant som man själv. Antingen ska det förgöras eller tystas ner. Ibland kan man tycka att politiska partier är ett enda stort Groupthink , vart och ett för sig, ingen särskild nämnd och ingen särskild glömd.
Det är lätt att fastna i kritiken av sin motståndare i stället borde man kanske fundera mer på vad som tilltalar väljarna i det de andra säger och helt enkelt satsa på att bli bättre. Nu tillsätts en utredning om socialförsäkringarna och det är bra. För det har visat sig att modellen inte var alltigenom lyckad. Kanske om man ser till siffrorna som en del stirrar sig blinda på. Men på det mänskliga planet har det inte på alla sätt varit hundra procent lyckat. Det har varit en hel del trillat mellan stolarnaeffekter som inte var meningen från början. Jag tycker att det visats en flathet i att se till att fixa den saken och det är synd för rent principiellt är det naturligtvis det bästa att se till att människor inte fastnar i ett system som gör dem till offer för andras (statens) välvillighet. Man ska inte glömma att bidragssystem också är villkorande, inte alltid för individen på ett positivt sätt så att få chansen att komma ur dem snabbast möjligt ska ses som en fördel. att den som är sjuk ska ha hjälp är självklart säger regeringen, men det tycks inte fungera fullt ut av någon anledning, men var gränserna går är uppenbarligen inte självklara. Dock ska man veta att socialdemokraterna själva, sin kritik till trots, har haft liknande planer på att förändra hela sjukförsäkringssystemet.
Annat som borde utredas
Uttrycket gör om gör rätt har använts ganska ofta vad gäller den spektakulära FRA-lagen också. Det största sveket egentligen för oss integritetsälskande som sett borgerligheten som en garant i det avseendet. Men ack vad vi blev bedragna där. En stor besvikelse och något som gör att det är lätt att vackla i sin övertygelse om allt annat som är bra.
Det var också verkligen frågan som aldrig borde kommit upp på bordet i sin form. Mark Klamberg menar att påståendet om att FRA läcker information är felaktigt, det är snarare påbjudet att så ska ske. Detta med anledning av en artikel som Anders Jallai skrivit i Aftonbladet om läckor till andra länder i utbyte mot annan inforamtion. Ingen är väl särskilt förvånad att det sker eller har skett. Uppgifterna samlas inte in för att inte användas.
Förvåningen gäller för min del hur en borgerlig regering gick till väga för att genomdriva beslutet om att FRA skulle få tillåtelse genom lag att ta del av hela svenska folkets digitala kommunikation. Nu verkar de väl inte som om de har kommit igång med det hela ännu. Ny Teknik skriver att det kanske är svårare än man trodde. Bahnhofs VD Jon Karlung säger att ingen trafik från dem är inkopplad i någon samverkanspunkt idag. Det finns chanser ännu att göra något åt den här saken.
Kreativiteten kring användning av databaser är oändlig. Det är är lätt att se möjligheter att använda denna insamling av uppgifter från var och en av oss till allt möjligt. Uppgifterna finns redan där och ändamålsglidningen finns alltid där lurandes i skrymslena. Inte tror jag att man ska ha Det där snacket om att man ska känna sig säkrare om man krypterar sin information verkar tämligen meningslös. För det gör väl i så fall alla, krypterar, i synnerhet de som vill sprida den information som FRA vill ha tillgång till, eller hur? Då kollar de i alla fall.
Nog finns det en del att fundera kring i debatten fram till valet. FRA-lagen är dessvärre inte tryggare i (S)-gängets händer, de är om möjligt ännu mer intresserade av att ha kontroll på medborgarna av allehanda skäl. Det finns de som undrar hur jag kan vara kvar i moderaterna på grund av detta, vad skulle man annars välja? Det finns också många andra frågor som är viktiga där jag tycket att moderaternas syn är den självklara. Därför lär det bli både ris och ros här, precis som vanligt. En moderats inre liv helt enkelt. Livet handlar inte bara om en enda fråga. Vissa tycks tro det. Man får med en dåres envishet påtala sina idéer och aldrig ge upp.
Så när man ändå vill göra en utredning kring sjukförsäkringssystemet kan man väl lika gärna ta och göra en på FRA-lagen - Riv - upp, gör om, gör rätt! Som vi sa vi som var emot. Gissa om det skulle vinnas väljare på ett sånt ställningstagande.
Bloggar: HAX, Svensk Myndighetskontroll,
Läs även andra bloggares åsikter om politik, opnionsmätning, val2010, moderaterna, socialdemokraterna,
2 kommentarer:
Nej livet handlar inte om en enda fråga
Det gäller att prioritera vad som är viktigast.
För mig är i alla fall min frihet och integritet viktigare än några hundra eller tusental kronor mer i plånboken.Frihet kan inte värderas i pengar.
Gissa vart min röst går i året val?
Gissa varför jag kämpar för att förändra där effekter kan nås?
Skicka en kommentar