söndag 23 maj 2010

Fredrik Reinfeldt inger större förtroende än Sahlin även i egna led...

Ännu en undersökning visar att Fredrik Reinfeldt inger större förtroende än vad Mona Sahlin gör, även i hennes egna led verkar det vara många som tror mer på Reinfeldt. Det kan säkerligen förklaras på flera plan men för att göra en vardagsanalys så tror jag att det är så att dels är man trött på hattefnattpoltiken som socialdemokraterna och deras kompisar visar på just nu. Stockholmarna är förbannade för fastighetsskatten och att betraktas som rika ur skatteuttagssynpunkt när de tjänar 40.000 kronor i månaden. De borde starta en Stureplansavdelning föreslår Ankersjö. Kanske att det rent av är de missnöjda socialdemokraterna som avgör valet som Göran Pettersson skriver på sin blogg. Kanske rent av arga Stockholmare menar Kent Persson. Ja, vem vet,

Peter håller fast - det är försprång för den rödgröna politiken. Ja, vad ska han göra, han är socialdemokrat. Men Peter påpekar också vad Fredrik Reinfeldt så klokt säger, det handlar om kännedom om personen också och det är klart att han i egenskap av statsminister får större uppmärksamhet. Mona Sahlin har en annan nackdel och det är att hon är kvinna. Det är dessvärre inte bara fördomar att säga att det är så att vi i allmänhet har större tilltro till mannen på de högre ämbetena. Jag avskyr själv att det är så, men man behöver inte göra någon djupare studie för att se det. Dock så när det handlar om samma position som just nu partiledare så får man välja utifrån sak och inte person. Robert K funderar lite kring personkulten kring poltiker, det är intressant. Sak eller person? Personligen tycker jag att sakfrågor är viktigast men det betyder trots allt en hel del vem som framför dem och hur det görs. Det är klart att man ska fundera över personers avsikter med det de säger och varför. Göran Skytte gick hårt åt Maria Wetterstrand och rätt eller fel så kom det att handla mycket om hennes tillkortakommanden. Tänk om man vänt på perspektivet och funderat över varför hon går fram så bra. Hon är tydlig, hon talar rakt, hon tar magstöd. Det är egenskaper som kvinnor inte brukar gilla hos andra kvinnor tyvärr, men det är ett sätt att få talutrymme och då spelar det inte alltid så stor roll vad man säger. På så sätt beundrar jag Maria Wetterstrand däremot håller jag sällan med om vad hon säger. Jag kan också beundra Mona Sahlin för att hon står ut, det är inget lätt jobb hon har. Däremot delar jag inte hennes politiska tankar.

Det är när man försöker lyssna på vad som sägs och inte på varför man tror att det sägs som det blir tydligt. Ty tolkningarna gör vi alltid själva utifrån vad vi tycker, tänker och vet. Det är inte alltid hela bilden. Däremot att fundera på vad det skulle innebära av rättvisa att låta vissa ta ledigt från jobbet och dessutom ha det kvar för att få testa på att vara entreprenörer är väl en tydlig dumhet i sig som inte egentligen behöver åskådliggöras genom att ifrågasätta kompetensen hos personen som säger det?

Som moderat tycker jag dock att det är bra att det finns tillit till den man som är vår partiledare och tillika statsminister. Mycket har hänt under regeringsåren som gått. Alliansens vitbok som du kan ladda ned här bekräftar detta medan socialdemokrater gör allt för att punktera det hela. De talar om ökade klyftor, jag skulle tro att den som får behålla mer av sin lön i plånboken tycker tvärtom. Att jobben inte kommit beror nog mer på den lågkonjunktur för att inte säga finanskris som inte bara Sverige fått lida för som vi haft, än på att regeringen varit oduglig som det gärna framställs. Så är det inte. Thomas Böhlmark skriver att M lyfter på politik och S på opinion så har han nog slgit huvudet på spiken lite. Det är förstås en del av det politiska spelet.
Man undrar ofta hur dumma politiker tror att väljare är.

Bloggsynpunkter: Alltid Rött Alltid Rätt (nåja),  Sverige behöver en ny politik tycker Katarina N F, det är sant och det har vi fått också i och med att vi fick borgerlig regering förra valet. Låt oss hålla oss fast vid det är min mening.


(SvD)  (DN) (Dagen) (HD)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Alltid Rött Alltid Rätt sa...

Som jag sa på annat ställe:

Tycker du inte det är ett problem att det inte är er politik utan er partiledare som tycks vara det stora dragloket för de väljare ni har enligt opinionen?

Grottolle sa...

Demoskop ägs ju av en moderat – Per Magnus Peje Emilsson, därför gynnas nog Reinfeldt i deras mätningar… så Demoskops mätningar kan man nog bortse från..

Sedan står det att det är dom som uppgett att dom röstar på S… Undrar hur många moderater som uppgett att dom röstar på S för att Mona ska få dåliga siffror

Anonym sa...

Hej Mary...

Vet att du vill att det ska gå bra för dom borgerliga osv...Jag är inte varken borgerlig eller sosse o inte nåt mitt emellan heller iofs,lite komplicerad ÄR man ju,..*ler*..

Hursomhelst...

Häng inte upp dig för mycket när det gäller dessa undersökningar...har frågat runt lite i min världskrets o visst, visserligen är Reinfeldt 100 gånger populärare än damen med tobleroneasken...
MEN...100 gånger bättre än 0 är lika med...=0!! i vilket fall som helst.

Ha det
Jan