tisdag 4 maj 2010

Kommer alliansen att bli omvald

Kent Persson startade Veckans bloggdebatt och aktuell fråga är - Kommer alliansregeringen att bli omvald.

Svaret är JA.

Efter att ha deltagit gårdagens kampanj vid deklarationsinlämningen känner jag mig ganska övertygad om att den borgerliga regeringen har stödet på sin sida. Alla dess undersökningar till trots. Resultaten på dem ändras över natten. Det som ena dagen är katastrof för den allainsregeringen vänds nästa dag till succé. Man kan bara inte gå på tidningsrubriker. Bättre då att ge sig ut i empirin och känna av stämningarna. Där sätts standarden och med rätt attityd så vinner vi valet. Min optimistiska syn på saken och en bra föreställning att jobba för det man tror på. Lyckas det inte får man ta den saken då.

Men från och med nu är det framåt som gäller...

Attityd, det handlar om det...

Ankersjö skriver om hur (S)-gängets förslag kommer att drabba vanliga människor. Trist attityd från (S). Lotta säger Reinfeldt-Sahlin 1-0. Rätt attityd. Maria Haglund om Skattechocken till Svenska Folket - varför driva klockan tillbaka undrar hon. Rätt attityd så bör man inte göra. Bakåt gör ingen glad.

Fredrik A har träffat (S):arna Peter H,  Alexandra och Rosemari Södergren och hade trevligt. Det handlar om att ha en juste inställning till personer även om man är oense i poltiska frågor. Positiv Attityd. Rosemari är för övrigt den person som lärde mig blogga. Tack.

Magnus A om en del (S)-personer som i ena änden börjar hyperventilera av begreppet Tobleronepolitik som kan tyckas vara ganska harmlöst när man från andra änden kallar statsministerns regering  för kvinnomisshandlare och låter Michael Wiehe stå på scenen och sjunga så här fint (NOT) om alliansen

Vill du skära dem i bitar, och slå in dem i paket. Drömmer du om huvuden som ligger i en korg. Vill du sätta upp en galge på närmaste stora torg.”

Vilken trist attityd från många S:are. Som tur är så lovar både Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt att gemensamt försöka undanhålla sig den typen av argumentation. Kent undrar om vi inte har föreningsfrihet här i landet med anledning av att medlemskap i facket ska ge skattesänkning med S-förslaget. Märklig attityd. Nästa skattelättnad blir för att var med i Unga Örnar kanske. Seved tycker att S-retoriken är trist. Förvisso så går S med på det mesta som alliansregeringen gjort men de tvistar ändå till det att få med sin grundläggande inställning att ta från de rika och ge till de fattiga.

Det känns gammalmodigt. Vi behöver en positiv attityd, tror mer på alliansen.

Aftonbladet


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Esse sa...

Är det inte medlemskap i en A-kassa som ska ge en skattereduktion eller har jag missat något eftersom du och Kent skriver "facket"?

Kajsa Warg sa...

Mary!

Kommer alliansen att bli omvald? Vet vi väl antar jag dagen efter valet ;) Men för min egen del - så hoppas jag - inte.

Huruvida vilken sida slänger skit på den andra så brukar alltid den ena sidan tycka att den andra slänger oförskämd skit på just dem. Oavsett vilken sida man ser det från.

Somliga kallar det valretorik ...

När det gäller fackanslutning, eller a-kasseanslutning, vilket det gäller idet här fallet. Så är sådan. Vilket du sannolikt vet - inte partibundet. Annars skulle vi väl knappast ha 70% facklig anslutning ... Man kan ju använda osakliga argument - om man verkligen vill det.

Må Väl! :)