fredag 28 maj 2010

Soffliggarna - kan det vara ungdomarna tro...

Kunnig  och trygg finansminister och soffliggarna kommer att avgöra valet säger statsvetarna till Aftonbladet. De analyserar utifrån sin erfarenheter. Det känns lite klart att opinionsmätningar är som vädret i bland regnar det och ibland skiner solen. Just nu skiner det på de borgerliga. Men osäkerheten finns där och de kunniga säger att det gäller att hitta frågor som går att profilera.

Det är intressant att man talar om ungdomar och förstagångväljare samtidigt som man bortser från dem och deras möjligheter att mobilisera kraft på egen hand. De traditionella partierna jobba förvisso för dem men formulerar deras frågor utan att egentligen lyssna. De är 500.000 det här året, förstagångsväljarna har jag läst någon stans. Intresset för poltik finns - kolla den här killen som är 14 år och förstagångsväljare vid nästa val. Elias är aktiv i de sociala medierna på Millan och har förstås en egen blogg, kolla där så får ni se hur väl han uttalar sig i TV4.

Om ungdomarnas internetvanor talar man inte. Inte heller på hur deras krav som konsumenter av kultur och information ställs. Jag drar slutsatser av det som hände i EU-valet. Från utgångspunkt 0 fick Piratpartiet 2 parlamentariker i EU-valet! Ingen talar om det idag utan huvudet stoppas i sanden som om det handlade om en gammal struts. Min magkänsla säger att det är fel. Att vi kan vänta oss något annorlunda i det här valet. Ungdomarna är fler än vad SD är trots allt och får de en fråga som de kan känna mening i så kommer de att ta sats och göra stordåd. Jag kan ha fel men tror inte det.


Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: