söndag 27 juni 2010

Men vill inte V och MP lägga ner EU längre...

Ohlyansen (tack för detta helt underbara uttryck Carina Boberg) det var nytt för mig, vill nu göra gemensam sak om EU-politiken. Här går det undan må jag säga. Många är förstås kritiska till detta då man tidigare tagit helt avstånd till EU både från V och MP.

Politik är politik och val är val. Varför tror politiker ofta att väljare inte kommer håg vad som sas igår? Tror de att väljare är dumma på nåt sätt? Precis som om det är så lätt att svänga kappan efter vinden. Mark Klamberg påpekar på sin blogg att vänsterpartiet kräver att Sverige ska lämna EU och att unionen ska upplösas. Har de haft telefonmöte med medlemmarna? Eller är det lur alltihop?

Kent funderar på vad det hela betyder och vad de egentligen är överens om. De säger att de står till vänster om Carl Bildt - ja men vad annars menar Norah och säger att om de inte gjorde det skulle den borgerliga alliansen missat sitt uppdrag. Denna överenskommelse kan i och för sig innebära att de retar upp de av sina egna som har en tydlig inställning till att EU inte är någon bra grej för Sverige att vara med i säger Göran Pettersson.

Naturligtvis så ser (S)-bloggare Peter Andersson på saken på ett annat sätt och menar att de rödgröna nu får ett försprång. Vem vet... men det är hans jobb förstås. Peter Högberg är lika övertygad om styrkan i detta framförande. Alla hejar på sitt.

Idag fick jag ett tips från en av mina vänner Kurt G om Tage Danielssons gamla framträdande
- En glad Amatör - ibland känner jag så för politiken. (Förlåt statsministern du får vara med på ett hörn också, det var inte meningen, men se det hela med humor vet jag)
Bloggar:
Mark Klamberg sammanfattar vad andra skrivit om den rödgröna EU-uppgörelsen. Carl B Hamilton är förvånad över Ohlys lappkast och tvivlar. Ankersjö har också kommenterat. Johan W har ännu ej kommenterat det hela men han kanske fortfarande är arg sen i morse? Tokmoderaten funderar över omvändelse under galgen. Jinge har sin syn och är inte nådig i kritiken mot media bl.a. Anna Kinberg Batra är också kritisk hon är ordförande för riksdagens EU-nämnd för den som inte visste det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Länk till youtube för den som vill ha det


SvD Aftonbladet
DN Expressen

2 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Vad jag framför allt reagerar mot är Alkliansledarnas ständiga prat om behovet av utvidgning i ett läge när EU självt visar tydkliga tecken på sönderfall och kris. Det gör ett obegåvat intryck av att uppehålla sig i en fantasivärld.

- M v h,
Peter Ingestad, Solna

Alexander sa...

Ohlyansen (tack för detta helt underbara uttryck Carina Boberg) det var nytt för mig

Varför skriver man inte de rödrödgröna? Det är med sanningen mer överensstämmande och tar bara en bråkdels sekund längre tid att läsa/skriva.

Se:
http://carlbildt.wordpress.com/2010/07/02/de-rodrodgrona-riskerna/