fredag 11 juni 2010

OK - jag analyserar också...

Aftonbladet frågar experterna - jag svarar på frågorna här ;-)

Vem vinner valet?

Det är alltid jämnt i riksdagsvalen. Varje val. Men nu vinner den borgerliga alliansen för vi som tror på den kommer att mobilisera alla krafter. Det är lika bra att ta ut segern i förskott här och vara positiv i stället för att vara ledsen två gånger om vi skulle förlora.

Kommer Sverigedemokraterna in i riksdagen?

Ett parti som pekar ut en 6-åring som meningsmotståndare kan inte tas på allvar. Så är det bara. Smaklöst säger Kent Persson och man kan inte göra annat än hålla med.

Åker något av de mindre partierna ut?

Nej det tror jag inte. Daremot handlar det snarast om att vässa dem lite meroch lämna talutrymme. Det är alltid kritiskt när ett parti är så mycket större än de andra som moderaterna är. Men Fredrik Reinfeldt är en klok karl så jag tror att han kommer att balansera ut det här. Ett tips är att låta de olika allianspartierna uppträda tillsammans. Exempelvis Sofia Arklesten och någon centerpartist vad gäller miljön. Stärka upp alliansen helt enkelt. Det verkar också vara ett önskemål från Maud Olofsson i den intervju DN gjort med henne.

Give cred where cred is due - gammalt känt hedersamt uttryck.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

Hemlige sa...

Ja låt Maude Olofsson förklara för svenska folket varför Centerpartiet nu arbetar för att tunna ut ozonskiktet med ökade freonutsläpp.

http://energipolitik.centerpartiet.net/2010/01/bekampa-ozonskiktet-aterinfor-r22/

Widham sa...

Du svarade inte på den viktigaste frågan. Kommer PP in? :-P

Mary X Jensen sa...

Den frågan var inte med iofs. Men jag tror att PP kommer in Göran.

Ni kommer att göra samma grej som vid EU-valet. Överraska alla. Jag kan ha feö men tror inte det. Är osäker på om undersökningsföretagen når de unga som i huvdsak har mobiltelefon.

Johan Westerholm sa...

Mary

Fullständigt underbar formulering du har här:

"Ett tips är att låta de olika allianspartierna uppträda tillsammans. Exempelvis Sofia Arklesten och någon centerpartist vad gäller miljön".

"Någon centerpartist".... som om de inte har profiler i just detta som Andreas Carlgren som råkar vara miljöminister. Vilken centerpartist som helst går bra, det är ändå Sofia som är huvudnumret är vad du säger.

Det här är maktspråk det, antar att du läst om härskartekniker. Det här var ett lysande exempel faktiskt.

Stor humor!

mvh

Johan

Mary X Jensen sa...

Johan - det blev tokigt om man ser det så förstås. Det var dock inte min tanke att det jag skrev skulle härskaranalyseras.

För mig är det Arkeltsten och Wetterstrand som är miljö. Förlåt mig miljöministern. Det var sannerligen inte min mening att det skulle tolkas så.

Snacka om att man inte är större än så - att det kan bli fel ibland.

Hur som helst så tror jag på borgerlig valseger bara så att du vet det Johan ;-)

Lennart Nilsson sa...

Vem i hela fridens dar är Arkeltsten? Problemet för centern är ju snarast att moderaterna förhindrar att alliansen för någon miljöpolitik överhuvudtaget, vilkte gör att miljöpartiet tar miljörösterna. Att hänga på Carlgren någon moderatpolitruk som hindrar honom att tala om miljön kan ju bara vara avsett att definitivt skicka centern till de sälla jaktmarkerna.

Fia sa...

Två saker: Mary, gillr verkligen nyfixade bloggen. Ursnygg! Och vi kan lugna Socialdemokrater som oroas av samarbetet i miljöfrågor, det går fint, tack. Och jag jobbar gärna med Andreas och andra centerpartister. Plus andra som jobbar med miljöfrågor. Vilka från S skulle åka runt och prata miljö tro? Och tillsammans med vem? Mp vill ju bara prata jobb och skola nuförtiden. :D