måndag 16 augusti 2010

Mona Sahlin mordhotad... snacka om ytterligheter

Kvällstidninglöpet slår emot oss i tunnelbanan. Mona Sahlin är mordhotad. Säpo mobiliserar och stärker bevakningen. Det är fruktansvärt att det ska vara så att politiker behöver leva utsatta för hot. Man läser om det då och då.

Samtidigt läser jag att det kastas toblerone på henne. Det är väl inte lika farligt rent fysiskt kanske men väldigt kränkande och löjligt. Det blir väldigt tydligt hur jobbigt det kan vara att vara politiker, man ska stå ut med vad som helst. Vilka ytterligheter. Särskilt om man tänker på morgonens DN-artikel där några brainstormande socialdemokrater löser både hur man kan få bort RUT och samtidigt lösa ungdomars arbetslöshet. Lite i fiffigaste laget med tanke på alla reaktioner.

Nej, mordhot är sannerligen inte att skämta om och oavsett vad jag tycker om Mona Sahlins politik så tror jag att hon är en seriöst arbetande politiker och framförallt en människa och som sådan inte ska behöva utstå vare sig hot eller trams. Det gäller alla politiker för den delen.

Under lördagens moderatträff försökte djuraktivister störa genom att tjuta i vuvuzelor och stör allt. Beatrice Ask tog då rutinerat hand om saken från scenen genom att tala om att hon gör mycket för djurrätten och dessutom så kan man välja att knacka dörr om man vill göra sig hörd utan att förstöra för andra. Basta. Det blev tyst, om det berodde på hennes uttalande eller om de fick hjälp av polisen vet jag dock inte.

Allt detta på en och samma dag... Ja, ni socialdemokrater hur ska ni hämta er från det här.

AB Expressen

Krohniskt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om du anser det vara kränkande för Mona Sahlin att bli påmind om hur gravt gon gjorde bort sig och borde lämnat den politiska arenan för gott så undrar jag om inte det som hände var betydligt mera kränkande mot vanligt folk som betala sin skatt och sina egna inköp och sköter sig allt det hon gjorde.


för privata ändamål använde hon det kontokort hon hade tillgång till i tjänsten. Hon hade köpt varor, hyrt bilar för privat bruk samt tagit ut kontanter på kortet. Sammanlagt rörde det sig om privata utgifter till ett värde av 53 174 kronor. Bland de inköpta varorna fanns två Toblerone, vilket gav affären ett av dess namn. Sahlin hade lämnat in kvitton på utläggen och betalt sina räkningar. Mona Sahlin kallade det förskott på lönen men det tolkades av de flesta som att Mona Sahlin tagit räntefria lån på riksdagens bekostnad.[källa behövs]

Sahlin hävdade att anledningen till att hon inte hade påtalat sitt privata bruk av kontokortet, och att kostnaderna inte dragits från hennes lön, var oklara rutiner vid statsrådsberedningen. Det fanns dock, visade det sig, dels regler som föreskrev att riksdagens kontokort inte fick användas för privata utlägg, dels dokument som beskrev hur man som kontoinnehavare skulle reglera utlägg av privat natur. Vid ett tillfälle förklarade Sahlin kortanvändandet med att "jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra." Samtidigt framkom också uppgifter om svartbetalad dagmamma, en obetald TV-licensavgift och ett stort antal parkeringsböter som gått till kronofogden.

Alla dessa grova fel gjorde hon som tjänar betydligt mera liksom du får jag anta än vad vi vanligt folk gör.

och ändå måste ställa till så att trolöshet mot huvudman hade det enda rätta eller att hon försvann från den politiska arenan för gott.

Men hon liksom alla andra den politiska nyadelns kretsar, från undomförbund ofta sprungna och så PK att total verklighetsförankring saknas, er paradgren liksom hennes.

Monika Ringborg sa...

Till Mary

Socialdemokraterna har hämtat sig från att ha fått en statsminister och en utrikesminister mördade så de klarar sig nog.

Mordhotet är allvarligt.

Till anonym

Det finns större saker att uppröra sig över än att en politiker använder ett kort som förskottslön, även om jag i princip inte stödjer handlandet. Jag använder inte datorn på jobbet till privata saker, vilket de flesta verkar göra.
Man kan fråga sig hur många som använder sig av det dom egentligen inte får göra. Och vem kan inte ha haft obetalda räkningar under någon period i livet.

Att kasta Toblerone efter alla dessa år - i vilken värld lever dom som gör det.

Mary X Jensen sa...

Monica - Mordhot är fruktansvärt och jag menade inte hur (S) ska klara av allt detta på längre sikt utan just gårdagens spridda skur av händelser. Vad blir nästa drag? Just nu i valrörelsen alltså.

Anonym - Någon gång blir man fri från dumheter man gjort. Ibland verkar det som att misslyckas med ekonomin är ett värre brott än att ta livet av någon.

Monika Ringborg sa...

Minnet av tidigare valrörelse väcktes när jag läste om mordhotet mot Sahlin. Det chockar mig att man mordhotar med tanke på det som hänt Sverige inte bara en utan två gånger. Jag förstår vad du menar...

Anonym sa...

När SD:s olika möten attackeras av motståndare, och i vissa fall även får på nöten, då reagerar inte dom politiska partierna. Den enda politiker jag sett som tagit avstånd från detta är S-kvinnan Nalin Pekgul och det skall hon ha heder för!