lördag 21 augusti 2010

Nu har sossarna fått spader...

Vad har hänt inom socialdemokratin har de helt tappat greppet. Skrämselpropaganda om att 100.000 offentliganställda ska förlora jobben för att den borgerliga alliansen vill sänka skatter. Detta är en ren förskjutning av verkligheten. Förvisso privatiseras en del av de offentliga tjänsterna och det har å andra sidan visat sig vara väldigt bra för de anställda som oftast får bättre villkor och är nöjdare. Det är inget självändamål att det offentliga ska bistå med alla tjänster. De kommer att behövas även i fortsättningen. Det viktiga för politikerna är att dra upp riktlinjerna, ställa krav på verksamheten samt skapa regelverk som ska följas.

Det finns absolut ingenting som säger att politiker är bättre arbetsgivare än vad privata företag är. Det här är rent nonsens från (S)-sidan. Skrämselpropaganda av klassiskt snitt.

Av någon anledning så satte socialdemkraterna i Österåker upp sina valaffischer redan igår fastän överenskommelse vad vi känner till har gjorts om att de ska upp först i morgon klockan 10.00.  Det kommer att hetta till nu. Lyssna inte på skrämel utan lyssna på de tankar som finns bakom regeringens olika förslag. De önskar oss alla ett liv där vi slipper vara styrda av överstatlighet. En sånt samhälle vill jag leva i, där resurserna i var och en av oss tas till vara. Anders Borg är försiktig med våra skattemedel det ska vi vara glada för.

Kent Persson blev upprörd över lögnerna som soicaldemokraterna nu börjar sprida. Vi får hoppas att väljarna är klyftiga och ser igenom det hela. Botten är nådd menar centerns Magnus Andersson.

Nej nu får vi hoppas på väljarna., de kan bara inte gå på det här. Det borde vara lätt att genomskåda de här finterna. Jag blir mest förbannad över att man tror att folk är så dumma så att de går på vad som helst.

Aftonbladet  SR

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

9 kommentarer:

Britta Sethson sa...

Ja när ni inte själva talar om vad ni ska skära ner på för att ha råd med fler skattesänkningar och för att komma in till den sk "välfärdens kärna" så får man väl syssla med kvalificerade gissningar. Jag har ställt frågan två gånger till dig men ännu inte fått något svar.

Inom välfärden har antalet anställda redan minskat. Enligt Konjunkturinstitutet minskade antalet sysselsatta inom de kommunalt finansierade välfärdstjänsterna med 33 000 mellan 2007 och 2009. Då snackar vi såväl offentligt anställda som privat anställda. Lärartätheten har minskat på skolorna exempelvis.

Detta är väl en del av det som finansierat skattesänkningarna där de som tjänar mest också får mest kvar i börsen. Det är klart att moderaterna gillar ökade klyftor och vi har ett fritt land. Men då ska man stå för det offentligt också. Moderaterna har ju till och med definierat om barnfattigdomsbegreppet för att dölja att klyftorna ökar.

Ännu en länk till storstad. Kolla längst ner i inlägget. En i sanning intressant graf.

http://storstad.wordpress.com/2010/08/15/dynamiska-effekter-eller-mer-voodo-i-ekonomin/

Anders Jönsson sa...

Sossarna försökte med samma sak förra valet. Då sa man att moderaterna skulle sänka skatten med 250 miljarder så de har ju sansat sig lite. Antagligen insåg deras strateger att man inte kan använda för stora siffror utan att tappa troväridghet. Det var bluff och båg då och det är det nu också.

De försöker desperat skapa ett högerspöke att slåss mot trots att spöken inte finns. Det gick inte då och det kommer inte att gå nu. Människor är inte så dumma som många sossar tycks tro.

Monika Ringborg sa...

Många jobb förloras när man vill att den offentliga sektorn skall privatiseras.

När man i början av 90-talet ville att barnomsorgen skulle privatiseras, friställde man 2/3 av fritidshemspersonalen. Tanken var att de skulle starta eget. Men det gick inte så bra. De blev arbetslösa istället.

Jag fick inte ens jobb, trots examen. Första gången jag blev arbetslös var under en borgerlig regering.

Och det är mångas erfarenhet. Det handlar inte om dumhet om man kan se att det kan ligga något i att många jobb försvinner, utan om erfarenheten av att så sker.

Jag tror verkligen att alliansen vill att folk skall jobba, men det blir inte jobb bara för att man sänker skatten generellt. Det är ju upp till var och en vad man gör av de skattelättnader man får.

Som jag ser det, gör inte alliansen mer än så i syfte att skapa jobb. Utom att subventionera (ger bidrag) hushållsnära tjänster.

Dennis Nilsson sa...

Har man gett sig in i leken, så får man leken tåla.

Förresten, tack för FRA-lagen!

Fredrik i Sollentuna sa...

Ja, märkliga äro de olika turerna...
/Fredrik

http://fredrik.vartsollentuna

JonasE sa...

Med tanke på att Alliansens valmanifest dröjer, så är det svårt att göra någon annan beräkning än den de Röd-Gröna gjort.
Förra valrörelsen pratade Alliansen om att sänka skatten med ca 30 miljarder, det blev +100 under mandatperioden.
Nu pratar man om 20, men det blir??.
Så det är dags att komma fram med valmanifestet, och visa hur Alliansens tänkt!!.
Alliansen har ju haft 4 år på sig, att det då skall dröja till just innan valet är konstigt!!, snacka om att inte vilja visa sin politik!!.

Skatan sa...

Vad jag hört av Anders Borg på Nyköpings torg härförleden sa han att det blir skattesäkningar ... om pengapungen så tillåter. Alltså inte ofinansierat ... och för övrigt är det fult att ljuga, Mona Sahlin ...

Men jag tror faktiskt inte att skrämselpropaganda och lögner kan skrämma folk att rösta på Mona och S ...

Folket och vi är klokare än så ...

Anders Löwdin sa...

Jodå, högern har visioner vad gäller skattetrycket. Det har man haft allt sedan 1904 då man hette Allmänna valmansförbundet. Skatten ska ner för de välbeställda, ett vallöfte man givit vid varje valrörelse. I valrörelsen 2002 lovade M-ledaren Bo Lundgren att sänka skatterna med 130 miljarder kronor. Men med ett misslyckat val som resultat. Då är det bättre med att smyga in skattesänkningarna.

I Moderaternas senaste handlingsprogram från 2007 framgår partiets vision:

"Det är på längre sikt inte rimligt att det svenska skattetrycket ligger på en betydligt högre nivå än an andra jämförbara länder i Europa."

Stockholms stad har tappat 7 000 anställda sedan 2006. Mestadels inom äldrevården där drygt 6.000 jobbade 2009 – 3.000 färre än 2006. Flödet är som följer, utförsäljning till låga priser, effektivisering, vinstmaximering och skattepengar till Jersey. Kvar står en reducerad personalstyrka med i många fall sämre arbetsvillkor och fler att se efter.

På Åkeshovs kortidshem, Bromma har samtliga av den tidigare personalen sagt upp sig frivilligt sedan Carema Care tagit över. Det vittnar inte om nöjdhet och tillfredsställde över situationen.

MrPerfect72 sa...

Om du inte gillar "oeverstatlighet" finns det ju idag en oeverstatlighet som hela politikeradeln verkar roerande eniga i...
http://www.youtube.com/watch?v=CMgfPIVVYl0
MVH
MrPerfect72
Medlem av Aktiv Demokrati