torsdag 2 september 2010

Bakom varje politiker en människa...

Så här i valtider så hamnar det mesta om politik både i media och i samtal med andra. Det slår ofta mot enskilda och deras personligheter i synnerhet tillkortakommanden. Såna har vi nog alla oavsett vi vill eller inte. Det handlar mycket om hur andra tolkar det.

Idag var frihandelsminister Ewa Björling på besök i valstugan i Österåker, innan hade hon varit Norrtälje. Där uppstod det en incident. En äldre man föll ihop och behövde akut hjälp. Ewa Björling som har en bakgrund i operationssalen släppte förstås intervjer och allt och skred med sina kolleger till snabb hjälp och väntade tills ambulans kom och mannen kunde fara iväg till sjukhuset. Någon frågade om hon hade en bild på det hela - krasst frågade hon hur någon kunde tro att man tänkte på sånt när det handlade om en annan persons liv.

Detta var ytterligare ett exempel på något att tänka på när man angriper politiker på olika sätt. Bakom varje politiker finns en människa. Ofta också dessutom en yrkesmänniska. Som Ewa Björling som är utbildad att rädda liv. En politiker är aldrig bara politiker utan en människa med många erfarenheter. Ewa berättade för mig vilket drama som uppstod och hur hon fascinerades av hur många för varandra helt okända människor slöt sig smaman för att hjälpa till. Ja, det finns hopp för mänskligheten. Alla hoppas förstås att den gamle mannen klarade sig.

Ewa Björling har en blogg - Frihandelsministern - läs den, hon har mycket intressant att säga och berätta om sin vardag i rollen som frihandelsminister.

Ewa har också blivit avtecknad i Almedalen av Per Lublin. Så här ser hon ut (min bild i förra inlägget).Läs mer om det som hände vid Ewas besök i Norrtälje på Expressen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: